Mazda6

Een rijervaring van topkwaliteit


We hebben de kwaliteit van het design van de Mazda6 Wagon afgestemd op belangrijke verbeteringen voor nog meer rijplezier en onze meest comfortabele en verfijnde rit. Onze ingenieurs hebben elk component bekeken om de ervaring voor de passagiers net zo aangenaam te maken als voor de bestuurder. De technologie van onze nieuwste SKYACTIV motoren laat de overgang van stilstand naar rijden soepel en vlot verlopen, zonder enige vertraging of aarzeling. Het geeft u nauwkeurige controle. We hebben de versnelling geoptimaliseerd zodat de minste druk op het pedaal de auto perfect laat reageren zoals u dat wilt. Dit versterkt het Jinba Ittai-gevoel van genot en verbinding tussen u en de auto.

 

Om de wendbaarheid even aangenaam te maken als het accelereren, hebben we de ophanging en het chassis hertekend voor meer kwaliteit tijdens het rijden. De auto draait precies zoals u dat wilt bij het sturen voor meer spanning bij het rijden. Tegelijkertijd hebben we de effecten van G-kracht verminderd zodat elke passagier in alle comfort kan genieten van de rit. Samen met alle verbeteringen om lawaai, trillingen en hardheid te verminderen, maakt dit het rijden nog eens zo veilig en aangenaam.

car
car

upquote Mis geen belangrijke verkeersborden meer, zelfs als u ze zelf niet gezien heeft downquote

  • SKYACTIV motoren

   SKYACTIV motoren

   De nieuwste SKYACTIV-G 2.0 en SKYACTIV-D 2.2 motoren leveren extra vermogen zodra u dit nodig hebt en u kunt er ook op vertrouwen dat dit lang niet alles is. Het draait niet alleen om kracht, maar ook om controle. Duw het pedaal van de Mazda6 Wagon in, voel hoe vlot hij optrekt. Net zoveel als de druk die u op het pedaal uitoefende waardoor hij u net zoveel kracht geeft als u wilde. 

   SKYACTIV motoren

  • Hoogstaande ophanging

   Hoogstaande ophanging

   De kwaliteit en het comfort van het rijden, op wat voor wegoppervlak dan ook, zal niet onopgemerkt blijven bij u en uw passagiers van zodra u voor de eerste keer achter het stuur zit. Ons ingenieursteam bracht aanzienlijke verbeteringen aan het ophangingssysteem aan om het flexibeler te maken bij lage G-kracht, voor meer comfort in smalle stadsstraten en meer stabiliteit bij hoge G-kracht op lange, bochtige plattelandswegen. 

   Hoogstaande ophanging

  • Intelligente LED-koplampen (AHL)

   Intelligente LED-koplampen (AHL)*

   Onze laatste nieuwe LED-koplampen zijn nu voorzien van automatisch gestuurde, verblindingsvrije grootlichten en breedstralende dimlichten die een groter gebied verlichten. 's Nachts rijden wordt zo makkelijker en leuker. Door de verbeteringen aan de LED's kunt u voetgangers sneller opmerken en hebt u een betere zichtbaarheid bij het nemen van bochten.

   *Beschikbaar op SKYCRUISE

   Intelligente LED-koplampen (AHL)*

  • Head-up display in kleur (Mazda Active Driving Display) geprojecteerd op de voorruit

   Head-up display in kleur (ADD) met projectie op de voorruit

   Onze nieuwste head-up display in kleur (ADD) projecteert voertuig- en weginformatie rechtstreeks op de voorruit. Dit is niet alleen veiliger, het is ook heel intuïtief en verhoogt het rijgenot. U krijgt namelijk in een oogopslag informatie over de omgeving waar u zich bevindt zoals navigatie en snelheidslimieten evenals essentiële informatie over de auto.

   Head-up display in kleur (ADD) met projectie op de voorruit

  • 360° view monitor

   360° camera (AVM)

   Parkeer en manoeuvreer zonder stress dankzij de nieuwe Mazda6 Wagon met een nieuwe 360° camera (AVM)*. Wanneer u draait of uit een garage komt gereden, waarschuwt een alarm u wanneer u een obstakel nadert. De camera's helpen u bij dodehoeken, de afstand tot obstakels, bij kruispunten en wanneer u andere voertuigen inhaalt. U krijgt een volledig overzicht in vogelperspectief bij het parkeren.   *Beschikbaar op Privilege Edition en SKYCRUISE

   360° camera (AVM)

  • Mazda adaptieve cruise control (MRCC) met Stop & Go-functie

   Adaptieve cruise control (MRCC) met Stop & Go-functie*

   Onze nieuwste adaptieve cruise control (MRCC) maakt gebruik van radar- en camerasystemen om de snelheid en afstand van voertuigen voor u te detecteren. Het zal automatisch de motor en remmen controleren om afstand te bewaren. Het systeem werkt al vanaf 0 km/u zodat de auto automatisch zal vertragen als uw voorligger dat ook doet en ook terug versnellen.

   *Stop&Go functie alleen op AT

   Adaptieve cruise control (MRCC) met Stop & Go-functie*

  Het afgebeelde model stemt mogelijk niet overeen met de specificaties voor de markt. Op het scherm kunnen kleuren en sommige exterieur- en/of interieurelementen afwijken van het werkelijke model.

   

  Gecombineerde CO2-emissiewaarden*: 

  144 g/km voor 2.0 SKYACTIV-G benzine 145 pk handgeschakelde 6-versnellingsbak, tweewielaandrijving (2WD)

  144 g/km voor 2.0 SKYACTIV-G benzine 145 pk 6-traps automatische transmissie, tweewielaandrijving (2WD)

  150/148** g/km voor 2.0 SKYACTIV-G benzine 163 pk handgeschakelde 6-versnellingsbak, tweewielaandrijving (2WD)

  144/142** g/km voor 2.0 SKYACTIV-G benzine 163 pk 6-traps automatische transmissie, tweewielaandrijving (2WD)

  119 g/km voor 2.2 SKYACTIV-D diesel 150 pk handgeschakelde 6-versnellingsbak, tweewielaandrijving (2WD)  

  134 g/km voor 2.2 SKYACTIV-D diesel 150 pk 6-traps automatische transmissie, tweewielaandrijving (2WD)  

  126 g/km voor 2.2 SKYACTIV-D diesel 184 pk handgeschakelde 6-versnellingsbak, tweewielaandrijving (2WD)

  134 g/km voor 2.2 SKYACTIV-D diesel 184 pk 6-traps automatische transmissie, tweewielaandrijving (2WD) 

  142 g/km voor 2.2 SKYACTIV-D diesel 184 pk 6-traps automatische transmissie, i-ACTIVE-DRIVE AWD (4WD) 

  156 g/km voor 2.5 SKYACTIV-G benzine 194 pk 6-traps automatische transmissie, tweewielaandrijving (2WD)

   

  *Voertuigen zijn erkend conform de nieuwe test- en goedkeuringsprocedure WLTP verordening (EU) 2017/1151; Verordening (EC) 715/2007.

   

  Om vergelijking mogelijk te maken, worden hier enkel NEDC-waarden vermeld, bepaald volgens de uitvoeringsverordening (EU) 2017/1153.

   

  **Versie met i-Eloop (SKYCRUISE)