Mazda6 Sedan

Compromisloze prestaties en rendement

 

We hebben de rijdynamica en prestaties van de Mazda6 Sedan verder ontwikkeld zodat het nog aangenamer rijden wordt voor u en uw passagiers. Geen enkel detail werd achterwege gelaten. De technologie van onze nieuwste SKYACTIV motoren laat de overgang van stilstand naar rijden soepel en vlot verlopen, zonder enige vertraging of aarzeling. Het geeft u nauwkeurige controle. We hebben de versnelling geoptimaliseerd zodat de minste druk op het pedaal de auto perfect doet reageren zoals u dat wilt. De Mazda6 Sedan beloont u met zijn kracht, behendigheid en spannende wegligging en dat Jinba Ittai-gevoel van genot en verbinding als hij iedere keer perfect doet wat u wilt. Samen met alle verbeteringen om lawaai, trillingen en hardheid te verminderen, maakt dit het rijden nog eens zo veilig en aangenaam.

car
car

upquote Mis geen belangrijke verkeersborden meer, zelfs als u ze zelf niet gezien heeft downquote

  • Head-up display in kleur (Mazda Active Driving Display) geprojecteerd op de voorruit

   Head-up display in kleur (ADD) met projectie op de voorruit

   U hoeft niet langer naar beneden te kijken voor belangrijke weg- en voertuiginformatie. Het bevindt zich allemaal recht voor u op de voorruit. U ziet in een oogopslag informatie over de omgeving waar u zich bevindt zoals navigatie en snelheidslimieten evenals essentiële informatie over de rit.

   Head-up display in kleur (ADD) met projectie op de voorruit

  • 360° view monitor

   360° camera (AVM)

   Parkeer en manoeuvreer vlot en zonder stress in de stad dankzij onze 360° camera (AVM)*: 4 camera's en 8 sensoren rondom de hele auto mist u niets meer. Wanneer u draait of uit een garage komt gereden, waarschuwt een alarm u wanneer u een obstakel nadert. De camera's helpen u bij dodehoeken, de afstand naar obstakels bij kruispunten en wanneer u andere voertuigen inhaalt. U krijgt een volledig overzicht in vogelperspectief bij het parkeren.  *Beschikbaar op Privilege Edition en SKYCRUISE

   360° camera (AVM)

  • SKYACTIV motoren

   SKYACTIV motoren

   De nieuwste SKYACTIV-G 2.0, SKYACTIV-G 2.5 en SKYACTIV-D 2.2 motoren leveren extra vermogen. Het draait niet alleen om kracht, maar ook om controle. Duw het pedaal in en de nieuwe Mazda6 Sedan zal soepel vertrekken, overeenkomstig de hoeveelheid druk die u uitoefent. Hij geeft u exact zoveel vermogen als u dat wenst. Een nieuw cilinderdeactivatiesysteem* beperkt het brandstofverbruik wanneer u aan een constante snelheid tussen 40 en 80 km/u rijdt.

   * op SKYACTIV-G 2.5

   SKYACTIV motoren

  • Hoogstaande ophanging

   Hoogstaande ophanging

   De kwaliteit en het comfort van het rijden, op wat voor wegoppervlak dan ook, zal niet onopgemerkt blijven bij u en uw passagiers van zodra u voor de eerste keer achter het stuur zit. Ons ingenieursteam heeft belangrijke verbeteringen aangebracht aan de ophanging zodat het soepeler is wanneer de G-krachten laag zijn. Dit zorgt voor meer comfort in smalle stadswegen en geeft meer stabiliteit bij hoge G-krachten zoals op lange, bochtige landwegen. 

   Hoogstaande ophanging

  • Intelligente LED-koplampen (AHL)

   Intelligente LED-koplampen (AHL)*

   Op de snelweg zullen de lichten automatisch overschakelen naar grootlichten zodat een groter stuk van de weg voor u verlicht wordt. De nieuwste LED-koplampen bestaan uit 20 lichtblokken in plaats van de vroegere vier. Ze geven preciezere controle en helpen om voetgangers sneller op te merken en verhogen ook de zichtbaarheid bij het nemen van een bocht.

   *Beschikbaar op SKYCRUISE

   Intelligente LED-koplampen (AHL)*

  • Mazda adaptieve cruise control met Stop & Go-functie (MRCC)

   Adaptieve cruise control (MRCC) met Stop & Go-functie*

   Het MRCC helpt u ontspannen en genieten van de rit. Het systeem meet de snelheid en afstand van voorliggers en controleert automatisch de motor en remmen om een ingestelde afstand te bewaren. Het werkt al vanaf 0 km/u zodat het automatisch zal vertragen als uw voorligger dat ook doet en ook terug versnellen.  

   *Stop&Go functie alleen op AT

   Adaptieve cruise control (MRCC) met Stop & Go-functie*

  Het afgebeelde model stemt mogelijk niet overeen met de specificaties voor de markt. Op het scherm kunnen kleuren en sommige exterieur- en/of interieurelementen afwijken van het werkelijke model.

   

  Gecombineerde CO2-emissiewaarden*: 
  142 g/km voor 2.0 SKYACTIV-G benzine 145 pk handgeschakelde 6-versnellingsbak, tweewielaandrijving (2WD)

  141 g/km voor 2.0 SKYACTIV-G benzine 145 pk 6-traps automatische transmissie, tweewielaandrijving (2WD)

  148/146** g/km voor 2.0 SKYACTIV-G benzine 163 pk handgeschakelde 6-versnellingsbak, tweewielaandrijving (2WD)

  141/139** g/km voor 2.0 SKYACTIV-G benzine 163 pk 6-traps automatische transmissie, tweewielaandrijving (2WD)

  117 g/km voor 2.2 SKYACTIV-D diesel 150 pk handgeschakelde 6-versnellingsbak, tweewielaandrijving (2WD)  

  133 g/km voor 2.2 SKYACTIV-D diesel 150 pk 6-traps automatische transmissie, tweewielaandrijving (2WD) 

  124 g/km voor 2.2 SKYACTIV-D diesel 184 pk handgeschakelde 6-versnellingsbak, tweewielaandrijving (2WD) 

  133 g/km voor 2.2 SKYACTIV-D diesel 184 pk 6-traps automatische transmissie, tweewielaandrijving (2WD)  

  153 g/km voor 2.5 SKYACTIV-G benzine 194 pk 6-traps automatische transmissie, tweewielaandrijving (2WD)

   

  *Voertuigen zijn erkend conform de nieuwe test- en goedkeuringsprocedure WLTP verordening (EU) 2017/1151; Verordening (EC) 715/2007.

   

  Om vergelijking mogelijk te maken, worden hier enkel NEDC-waarden vermeld, bepaald volgens de uitvoeringsverordening (EU) 2017/1153.

   

  **Versie met i-Eloop (SKYCRUISE)