Mazda6 Sedan

Ultieme verfijning van het KODO: Soul of Motion-design

 

De Mazda6 Sedan is zowel vanbinnen als vanbuiten verfijnd en straalt een zelfverzekerde elegantie uit. Onze meester vaklui en ontwerpers hebben met de hand leven in elke lijn en bocht geblazen en zo de maturiteit van het KODO: Soul of Motion-design naar een nog hoger niveau getild. De stijlvolle maar tegelijkertijd atletische en strengere, gesofisticeerde look van de auto wordt nog benadrukt door de rechtgetrokken kenmerkende vleugel en de prachtig hertekende koplampen.


Onze TAKUMI-NURI-laktechnologie versterkt de schoonheid en het verfijnde karakter van de Sedan en doet het KODO: Soul of Motion-design tot leven komen. Voor het interieur werden onze fijnste materialen gebruikt. Het is de belichaming van fijn vakmanschap en huidige elegantie, met luxueuze materialen voor de ultieme verfijning, comfort en rijgenot.

  • KODO – Soul of Motion-design

   KODO: Soul of Motion-design

   Het silhouet van de Mazda6 Sedan gaat niet onopgemerkt voorbij. De sprekende rondingen, de hertekende achterpartij en het lage profiel maken hem bijzonder opvallend. Ons unieke KODO: Soul of Motion-design roept het beeld op van krachtige, dynamische beweging die van de voor- naar de achterkant vloeit, zelfs in stilstand.

   KODO: Soul of Motion-design

  • Soul Red Crystal

   Soul Red Crystal*

   Om een nieuwe, iconische, rode koetswerkkleur te ontwikkelen voor onze auto's, was het noodzakelijk om de manier waarop auto's gelakt worden terug uit te vinden. Met onze exclusieve techniek, TAKUMI-NURI, komt het handgeschilderde vakmanschap en de hoge afwerkingskwaliteit van onze meesterschilders tot leven. Door aluminium deeltjes krijgen we een fijne textuur die herinnert aan gepolijst metaal.

   *optioneel

   Soul Red Crystal*

  • Verbeterde uitvoering van de zetels

   Verbeterde uitvoering van de zetels

   De zetels vooraan van de Mazda6 zijn helemaal herontworpen zodat ze breder zijn en meer aangepast aan het menselijke lichaam. Ze geven meer rugondersteuning en maken elke rit erg comfortabel. De lederen zetels hebben een ingebouwd ventilatiesysteem* dat de warme lucht die ontstaat door contact van het lichaam met de zetel opneemt. Dit maakt het rijden in om het even welk weer comfortabel.  *Op Privilege Edition en SKYCRUISE

   Verbeterde uitvoering van de zetels

  • Op de mens gericht interieurdesign

   Op de mens gericht interieurdesign

   Elk deel van de nieuwe Mazda6 is ontworpen om zowel de bestuurder als de passagiers van het hoogste comfort te laten genieten. De gekozen materialen zoals een afwerking in mat chroom en Japans Sen-hout*, die gebruikt werden voor de deuren, dragen bij aan het verwelkomende gevoel van pure luxe.

   *optie op SKYCRUISE

   Op de mens gericht interieurdesign

  • Achterbank

   Verbeterde achterbank

   Voor Mazda is het comfort van iedereen belangrijk, niet enkel dat van de bestuurder. De achterbank is ontworpen om de rug beter te ondersteunen en zorgt voor een nieuwe dimensie in comfort zodat u ontspannen kunt rijden. De passagiers achteraan kunnen hun favoriete toestellen opladen via de twee USB-poorten in de centrale armsteun.

   Verbeterde achterbank

  • Lichtmetalen velgen

   Krachtige lichtmetalen velgen

   De lage en sportieve look van de Mazda6 Sedan werd nog versterkt met de nieuwste designs voor 17” en 19” lichtmetalen velgen. Rechte maar krachtig vormgegeven spaken benadrukken dynamische, vloeiende beweging. De 17" lichtmetalen velgen zijn afgewerkt in 'Gunmetal' lak en de 19" lichtmetalen velgen in 'Bright Silver'.

   Krachtige lichtmetalen velgen

  Het afgebeelde model stemt mogelijk niet overeen met de specificaties voor de markt. Op het scherm kunnen kleuren en sommige exterieur- en/of interieurelementen afwijken van het werkelijke model.

   

  Gecombineerde CO2-emissiewaarden*: 
  142 g/km voor 2.0 SKYACTIV-G benzine 145 pk handgeschakelde 6-versnellingsbak, tweewielaandrijving (2WD)

  141 g/km voor 2.0 SKYACTIV-G benzine 145 pk 6-traps automatische transmissie, tweewielaandrijving (2WD)

  148/146** g/km voor 2.0 SKYACTIV-G benzine 163 pk handgeschakelde 6-versnellingsbak, tweewielaandrijving (2WD)

  141/139** g/km voor 2.0 SKYACTIV-G benzine 163 pk 6-traps automatische transmissie, tweewielaandrijving (2WD)

  117 g/km voor 2.2 SKYACTIV-D diesel 150 pk handgeschakelde 6-versnellingsbak, tweewielaandrijving (2WD)  

  133 g/km voor 2.2 SKYACTIV-D diesel 150 pk 6-traps automatische transmissie, tweewielaandrijving (2WD) 

  124 g/km voor 2.2 SKYACTIV-D diesel 184 pk handgeschakelde 6-versnellingsbak, tweewielaandrijving (2WD) 

  133 g/km voor 2.2 SKYACTIV-D diesel 184 pk 6-traps automatische transmissie, tweewielaandrijving (2WD)  

  153 g/km voor 2.5 SKYACTIV-G benzine 194 pk 6-traps automatische transmissie, tweewielaandrijving (2WD)

   

  *Voertuigen zijn erkend conform de nieuwe test- en goedkeuringsprocedure WLTP verordening (EU) 2017/1151; Verordening (EC) 715/2007.

   

  Om vergelijking mogelijk te maken, worden hier enkel NEDC-waarden vermeld, bepaald volgens de uitvoeringsverordening (EU) 2017/1153.

   

  **Versie met i-Eloop (SKYCRUISE)