Lorem ipsum dolor sit amet

Opwindende en dynamische rijprestaties gecombineerd met een geavanceerde veiligheid en comfort

 

De Mazda3 Sedan is uitgerust met een reeks bekroonde en geavanceerde SKYACTIV-technologieën. De aerodynamische en lichtgewicht koetswerkvorm zorgt voor precisie en wendbaarheid, en waarborgt responsieve en dynamische rijprestaties van zodra je op weg gaat, terwijl hij lage verbruikswaarden kan voorleggen zonder afbreuk te doen aan de unieke fun-rijervaring van Mazda. De transmissies van de Mazda3 Sedan schakelen vlot en snel voor uitzonderlijke sportieve prestaties, terwijl i-stop (stop/start-systeem) en i-ELOOP (geavanceerd regeneratief remmen) milieuvriendelijke prestaties nastreven. Mazda’s Jinba-Ittai-signatuur — eenheid tussen de auto en de bestuurder, is nog verbeterd dankzij de SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS technologieën, die zorgen voor een geïntegreerde controle van de motor, transmissie, chassis en koetswerk.

 

Het i-ACTIVSENSE systeem werkt in op de hele Mazda3 Sedan en bezorgt je op die manier hoogstaande veiligheid en comfort.

 

 • De actieve rijstrookassistent (LKA) helpt je bij te sturen wanneer je de rijstrook dreigt te verlaten
 • Het alertheidsysteem voor bestuurder (DAA) houdt toezicht op je rijgedrag en zal aanbevelen om een pauze te nemen
 • Adaptieve cruise control (MRCC) bewaakt de afstand met voorliggers
 • De remassistent voor de stad (SCBS) voorkomt botsingen en is nu ook uitgerust met voetgangersdetectie

 

De Mazda3  Sedan beschikt zelfs over een achteruitkijkcamera, dodehoekassistent bij achteruitrijden (RCTA), verkeersbordenherkenningsysteem (TSR), remhulp bij hellingen (HLA), remassistent voor de stad achteraan en meer.

  • G-Vectoring Control

   G-Vectoring Control

   G-Vectoring Control is de eerste van Mazda’s SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS technologieën. Ze past op uniforme wijze het motorkoppel aan als antwoord op de stuurcommando’s en optimaliseert de verticale belasting van elk wiel zodat het voertuig zich soepel en efficiënt gedraagt. Het resultaat is een drastische verbetering van de stuur- en handlingprestaties, een zachtere krachtinwerking op de passagiers bij het accelereren en meer comfort tijdens het rijden.

   *Mazda6 G-Vectoring Control afbeelding weergegeven als referentie.

   G-Vectoring Control

  • SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS

   SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS

   Mazda’s mensvriendelijke filosofie heeft nog een stap vooruit gezet met de nieuwe SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS technologie. Ze zorgt voor geïntegreerde controle van de motor, transmissie, chassis en koetswerk om het Jinba-Ittai-gevoel van de auto — een gevoel van eenheid tussen de auto en de bestuurder die Mazda voertuigen typeert en onderscheid — te versterken. 

   SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS

  • SKYACTIV motoren en transmissies

   SKYACTIV motoren en transmissies

   De Mazda3 Sedan kan worden uitgerust met een gamma van benzine- en dieselmotoren, gaande van 100 tot 150 pk. Onze SKYACTIV-G en SKYACTIV-D motoren worden gekoppeld aan een kordaat schakelende SKYACTIV-MT manuele versnellingsbak of een SKYACTIV-DRIVE automatische transmissie*.

   * Alleen op SKYACTIV-G 2.0.

   SKYACTIV motoren en transmissies

  • Geavanceerde SCBS met voetgangersdetectie

   Remassistent voor de stad (SCBS)

   De remassistent voor de stad (SCBS) van de Mazda3 Sedan is nu voorzien van voetgangersdetectie, zodat jij en de mensen rondom jou nog veiliger zijn in de stad. De ingebouwde camera monitort de afstand en naderingssnelheid tot een voorligger en tot andere detecteerbare objecten zoals voetgangers, waarbij het systeem automatisch inwerkt op de remmen wanneer een botsing dreigt.

   Remassistent voor de stad (SCBS)

  • Active Driving Display

   Head-up display in kleur (Mazda Active Driving Display)

   De head-up display is op ooghoogte van de bestuurder geplaatst, zodat je nooit de ogen van de weg hoeft af te wenden. Hij geeft de informatie nu in kleur weer, wat zorgt voor een hogere resolutie en leesbaarheid sterk verbetert. De weergegeven informatie bevat onder andere de rijsnelheid, cruise control, routebeschrijvingen, verkeersbordenherkenning (TSR) en veel meer.

   Head-up display in kleur (Mazda Active Driving Display)

  • Verkeersbordherkenning

   Verkeersbordenher-kenningsysteem (TSR)

   Het verkeersbordenherkenningsysteem (TSR) van de Mazda3 Sedan detecteert automatisch snelheidsbeperkingen en geeft ze weer op de head-up display in kleur (Mazda Active Driving Display) boven het stuurwiel. Als een snelheidslimiet overschreden wordt of een ‘geen doorgang’-verbodsteken door het systeem gedetecteerd wordt, wordt de bestuurder gewaarschuwd door een visueel en geluidssignaal.

   Verkeersbordenher-kenningsysteem (TSR)

  Het afgebeelde model stemt mogelijk niet overeen met de specificaties voor de markt. Kleuren en bepaalde exterieur- en/of interieurelementen kunnen in de praktijk verschillen van het werkelijke model.