zuinige kleine auto mazda2

Een zuinige kleine auto met grootse rijprestaties

 

Het stabiele, sportieve en wendbare rijgedrag van de Mazda2 tovert altijd een glimlach op het gezicht van de bestuurder. Het rijcomfort en de stabiliteit op autosnelwegen maken evenzeer indruk.


SKYACTIV-technologie combineert uitstekende milieuprestaties met i-ACTIVSENSE-veiligheidstechnologie. Met deze zuinige auto rijdt u gegarandeerd in alle gemoedsrust.

Remassistent voor de stad (SCBS) 

 

De SCBS remassistent voor de stad zorgt voor minder stress in druk stadsverkeer. 

Ingebouwde sensoren monitoren permanent de tussenafstand en naderingssnelheid tot een voorligger. Dreigt er een botsing (tot een snelheid van 30 km/u ), dan activeert SCBS de remmen voor een noodstop. (standaard op Play Edition). 

  • display kleine mazda2

   Active Driving Display

   Geeft essentiële real-time informatie zoals snelheid, navigatie en i-ACTIVSENSE waarschuwingen. Het head-up display is bovenop het instrumentenpaneel gepositioneerd zodat informatie perfect in het gezichtsveld wordt geprojecteerd. (Active Driving Display maakt deel uit van het Safety Pack en is in optie verkrijgbaar op Play Edition).

   Active Driving Display

  • schakelen mazda2

   SKYACTIV-Drive

   Nauwkeurig, vlot en snel schakelen voor sportieve prestaties. Wij hebben onze veelgeprezen SKYACTIV-DRIVE automaat lichter en compacter gemaakt voor de Mazda2.

    

   Dit resulteert in een lager verbruik, een snellere respons en nog meer rijgenot. Onze zestrapsautomaat munt uit in alle opzichten.

   SKYACTIV-Drive

  • Geavanceerde dodehoekassistent mazda2

   Geavanceerde dodehoekassistent (BSM)

   De geavanceerde dodehoekassistent (BSM) maakt gebruik van sensoren om voertuigen op aangrenzende rijstroken te detecteren tot op een afstand van 50 meter. Komt er een voertuig aan terwijl de richtingaanwijzers worden ingeschakeld, dan weerklinkt er een geluidssignaal en knippert een indicator in de zijspiegel. (BSM maakt deel uit van het Safety Pack en is in optie beschikbaar op Play Edition)

   Geavanceerde dodehoekassistent (BSM)