Mazda2 IPM

De perfecte combinatie van fun-to-drive rijgedraag en intelligente veiligheidstechnologiën in één.

 

Compromisloos rijplezier, dat is waar de Mazda2 voor staat! En dit dankzij de unieke SKYACTIV Technologie van Mazda. De uitstekende prestaties gaan samen met een maximum aan comfort, brandstofzuinigheid en een ongelooflijk gevoel van controle. De Mazda2 stond altijd al bekend om zijn responsief rijgedrag en de introductie van de nieuwste SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS van Mazda voegen nog extra responsiviteit toe.

 

Er werd ook speciale aandacht besteed aan de i-ACTIVSENSE veiligheidsfuncties die op een intelligente manier in de Mazda2 werden ingebouwd om u te ondersteunen in de meest veeleisende weg- en weersomstandigheden. De Mazda2 zorgt ervoor dat u zich meer op uw gemak voelt en meer zelfvertrouwen hebt zodat u volledig kunt genieten van het rijden.

  • Ervaar opwindend rijgedrag

   Ervaar opwindend rijgedrag

   U hoeft maar even achter het stuur te zitten om te voelen hoe het Jinba Ittai-gevoel van eenheid met de wagen een speciale band creëert tussen u en de Mazda2. U voelt een grote stabiliteit en controle bij het nemen van bochten dankzij de G-Vectoring Control. Het systeem past op intelligente wijze het motorkoppel aan en optimaliseert de belasting van elk wiel. 

   Ervaar opwindend rijgedrag

  • Geavanceerde dodehoekassistent

   Geavanceerde dodehoekassistent (BSM)*

   De Mazda2 ziet zaken die u niet kan zien. De sensoren  controleren of er zich in uw linker- en rechter dode hoek voertuigen bevinden. Wanneer bv. uit een parkeerplaats rijdt en er komt een ander voertuig aan, zullen de richtingaanwijzers aan uw buitenspiegels flikkeren en krijgt u een alarm te horen als waarschuwing.

    

   *Beschikbaar volgens versie

   Geavanceerde dodehoekassistent (BSM)*

  • Rijden in het volste vertrouwen

   Rijden in het volste vertrouwen

   Ingebouwde sensoren houden constant toezicht op mogelijke gevaren op de weg om u en uw passagiers te beschermen. De remassistent voor de stad (SCBS)* detecteert voertuigen en activeert automatisch het noodstopremsysteem wanneer er een aanrijding op lage snelheid dreigt. SCBS achteraan (SCBS-R)* helpt aanrijdingen bij lage snelheden te voorkomen bij het achteruit rijden.

   *Beschikbaar volgens versie

   Rijden in het volste vertrouwen

  • Veiligheid tijdens lange ritten

   Veiligheid tijdens lange ritten

   Tijdens een lange rit kunt u vermoeid geraken en minder geconcentreerd worden. In dat geval zal het alertheidssysteem voor bestuurder (DAA)* van de Mazda2 u waarschuwen zodat u altijd veilig bent en ongevallen kunt vermijden. 

   *Beschikbaar volgens versie

   Veiligheid tijdens lange ritten

  • SKYACTIV-Drive

   SKYACTIV-Drive

   Geniet van nauwkeurige, vlotte en schakelgangen dankzij onze befaamde, uiterst efficiënte SKYACTIV-DRIVE automatische versnellingsbak. Het combineert de beste kenmerken van alle transmissietypes. Het resultaat is een verbeterde brandstofzuinigheid, meer rechtstreeks vermogen en zoveel rijgenot dat u vergeet dat u niet met een manueel geschakelde wagen rijdt.

   SKYACTIV-Drive

  Het afgebeelde model stemt mogelijk niet overeen met de specificaties voor de markt. Op het scherm kunnen kleuren en sommige exterieur- en/of interieurelementen afwijken van het werkelijke model.