De best verkochte roadster gebouwd voor puur rijplezier

 

De sportieve Mazda MX-5 zal u omver blazen nog voor u het gaspedaal induwt. Hij is nu beschikbaar in onze nieuwe, stralende koetswerkkleur Soul Red Crystal, speciaal ontworpen om de schoonheid en de kwaliteit van het prachtige KODO – Soul of Motion -design van de MX-5 weer te geven. Zodra u achter het stuur zit en de opwindende mogelijkheden van de MX-5 zelf ervaart, zult u beseffen wat puur rijgenot betekent.

 

Onze bekroonde SKYACTIV technologieen ‘gram strategie’ zorgen ervoor dat deze compacte, lichte sportwagen een dynamische rijervaring biedt. Zo wordt dat unieke Jinba Ittai-gevoel van eenheid tussen u en de Mazda MX5 gecreëerd. En dit gevoel wordt nog versterkt door het ingebouwde, innovatieve i-ACTIVSENSE veiligheidsfuncties die aanvoelen als een verlengstuk van uw eigen lichaam. 

 

 

 

Tweezitter ontworpen voor puur rijplezier

Ongeëvenaard lichtgewicht SKYACTIV-koetswerk

's Werelds best verkochte roadster

Mazda’s Jinba-Ittai-signatuur: bestuurder en auto als één geheel

Topsnelheid: 219 km/u*

Acceleratie: 0-100 km/u in 6,5 seconden*

Brandstofverbruik: 6,3 l/100 km ** NEDC

CO2-uitstoot: 143 g/km ** NEDC

 

*SKYACTIV-G 184 pk

**SKYACTIV-G 132 pk

Awards Bekroning van innovatief design

De nieuwe Mazda MX-5 mag alweer een trofee aan zijn collectie toevoegen: hij werd bij de prestigieuze What Car? Awards uitgeroepen tot ‘Best Convertible 2016’. Hij is korter, lager en breder dan zijn voorgangers en weegt amper meer dan het iconische oermodel. De kleinste overhangen en het laagste zwaartepunt ooit maken samen met de dynamische proporties en Mazda’s ‘KODO - Soul of Motion’ design op dynamische en hedendaagse manier duidelijk dat alles aan de MX-5 rond rijplezier draait.

De nieuwe MX-5 werd in Japan verkozen tot Auto van het Jaar 2015-2016. Het is al de tweede keer dat Mazda’s befaamde roadster Japans meest prestigieuze autotitel verzilvert: in 2005-2006 ging de MX-5 van de vorige generatie met de overwinning aan de haal. De nieuwe MX-5 is al de derde Mazda van de huidige, alom geprezen modelgeneratie in vier jaar tijd die de Car of the Year Japan wint, na de Mazda CX-5 (2012-13) en Mazda2 (2014-15).

 

Meer lezen.

Het oogstrelende KODO-design van de nieuwe stadsauto Mazda MX-5 is bekroond met de “Red Dot: Best of the Best” award. Deze prijs is enkel en alleen weggelegd voor de 1,6% beste deelnemers aan de Red Dot Awards en wordt uitgereikt voor baanbrekend design.

Kenmerken Ontdek wat deze roadster bijzonder maakt

KODO-DESIGN

Uw hartslag versnelt telkens uw blik op het bekroonde KODO-design van de MX-5 valt. Onze nieuwe koetswerkkleur Soul Red Crystal benadrukt het gevoel van energie en de adembenemende schoonheid van de dynamische, vloeiende lijnen. Het krachtige, stevige postuur verraadt al dat de MX-5 een fantastische rijdynamiek heeft.

De koetswerkkleuren van het exterieur vloeien via de deuren elegant over in het stijlvolle, intuïtief ontworpen interieur. Zo versmelten exterieur en interieur, wat voor het Jinba Ittai-gevoel van eenheid met de auto zorgt.

all new mazda mx-5 mazda MZD Connect mazda social media connect Mazda in-car technology

KODO-design

Ontdek wat de Mazda MX-5 zo bijzonder maakt

SKYACTIV-technologie

Ervaar de rijdynamiek van de Mazda MX-5

MZD Connect

Intuïtieve in-car connectiviteit waarmee u in verbinding blijft met de buitenwereld

i-ACTIVSENSE

Doordachte veiligheidsuitrusting

Kleuren Bekijk het kleurenpalet vanuit elke hoek

Galerij Verander eens van perspectief en verken elk detail

car
car

upquote Aan het stuur van een Mazda rijd je nooit alleen. Auto en bestuurder in perfecte harmonie. downquote

Het getoonde model stemt mogelijk niet overeen met de specificaties beschikbaar in België. Kleuren en bepaalde exterieur- en/of interieurelementen kunnen in de praktijk verschillen van het werkelijke model.