Sportauto Mazda MX-5

 

Bij de sportauto Mazda MX-5 hoef je niet te lang stil te staan. Niet voor niets is de MX-5 ontworpen om zijn rijplezier. Daarnaast is deze sportieve auto een lust voor het oog dankzij het KODO-design. Stap in, voel de wind door je haren en geniet van elke rit die je maakt. 

Onder andere dankzij de SKYACTIV-Technology en de ‘grammenstrategie’, die de Mazda MX-5 tot een lichtgewicht maakt (975 kilogram in de basisversie), biedt deze sportwagen de ultieme rijervaring. Wij noemen dat Jinba Ittai: ruiter en paard zijn één. Dit gevoel wordt versterkt door het intuïtief bedienbare MZD Connect en de i-ACTIVSENSE veiligheidssystemen. Ervaar het rijplezier waar deze sportauto voor gemaakt is!

 

 

Tweezitter ontworpen voor puur rijplezier

Ongeëvenaard lichtgewicht SKYACTIV-koetswerk

Werelds best verkochte roadster

Mazda’s Jinba-Ittai-signatuur: bestuurder en auto als één geheel

Topsnelheid: 214 km/u*

Acceleratie: 0-100 km/u in 7,3 seconden*

Brandstofverbruik: 6,0 l/100 km ** NEDC***

CO2-uitstoot: 139 g/km ** NEDC***

 

*SKYACTIV-G 160 pk

**SKYACTIV-G 131 pk

 

***Volgens de nieuwe WLTP-testmethode bedraagt het brandstofverbruik van deze wagen  . , . l/100 km en de CO2-uitstoot . . . g/km. Vanaf 1 september 2019 zullen enkel de WLTP-waarden beschikbaar zijn. Zie het koninklijk besluit van 5 september 2001.

Awards Bekroning van innovatief design

De nieuwe Mazda MX-5 mag alweer een trofee aan zijn collectie toevoegen: hij werd bij de prestigieuze What Car? Awards uitgeroepen tot ‘Best Convertible 2016’. Hij is korter, lager en breder dan zijn voorgangers en weegt amper meer dan het iconische oermodel. De kleinste overhangen en het laagste zwaartepunt ooit maken samen met de dynamische proporties en Mazda’s ‘KODO - Soul of Motion’ design op dynamische en hedendaagse manier duidelijk dat alles aan de MX-5 rond rijplezier draait.

De nieuwe MX-5 werd in Japan verkozen tot Auto van het Jaar 2015-2016. Het is al de tweede keer dat Mazda’s befaamde roadster Japans meest prestigieuze autotitel verzilvert: in 2005-2006 ging de MX-5 van de vorige generatie met de overwinning aan de haal. De nieuwe MX-5 is al de derde Mazda van de huidige, alom geprezen modelgeneratie in vier jaar tijd die de Car of the Year Japan wint, na de Mazda CX-5 (2012-13) en Mazda2 (2014-15).

 

Meer lezen.

Het oogstrelende KODO-design van de nieuwe stadsauto Mazda MX-5 is bekroond met de “Red Dot: Best of the Best” award. Deze prijs is enkel en alleen weggelegd voor de 1,6% beste deelnemers aan de Red Dot Awards en wordt uitgereikt voor baanbrekend design.

Kenmerken Ontdek wat deze roadster bijzonder maakt

Kleuren Bekijk de kleuren vanuit elke hoek

Fotogalerij Ontdek de kleinere details vanuit elk perspectief

car
car

upquote Aan het stuur van een Mazda rijd je nooit alleen. Auto en bestuurder in perfecte harmonie. downquote

De getoonde modellen stemmen mogelijk niet overeen met de specificaties beschikbaar in België. Kleuren en bepaalde exterieur- en/of interieurelementen kunnen in de praktijk verschillen van het werkelijke model. De genoemde km/l cijfers zijn EU-gereguleerde testresultaten uit laboratoriumtests. Deze gegevens zijn uitsluitend bestemd ter vergelijking en zijn geen afspiegeling van het werkelijke brandstofverbruik. Prijs inclusief BPM en BTW en exclusief kosten rijklaar maken. Prijswijzigingen voorbehouden.