Mazda CX-3 2018

Meer intens rijgenot

 

Kruip achter het stuur van de Mazda CX-3 en u zult al snel merken hoe onze toewijding aan rijplezier van elke reis er eentje maakt die u niet wilt beëindigen. We hebben een compacte SUV ontwikkeld die uw manier van rijden verbetert zodat uw plezier en het krachtige gevoel van Jinba Ittai - die fantastische band en gevoel van eenheid tussen uzelf en de auto - alleen maar sterker wordt. 

 

Met zijn verfijnde vormgeving, elegantie, prestaties en wendbaarheid levert de rijdynamiek van de Mazda CX-3 een verhoogd rijcomfort en een nog spannender rijgedrag. De verdere ontwikkeling van de SKYACTIV motoren dragen bij aan de evolutie van een mensgerichte rijervaring met verbeterde prestaties, maar ook aan een betere, reële brandstofzuinigheid. Rijden was nog nooit zo spannend en bevrijdend. 

  • SKYACTIV motoren

   SKYACTIV motoren

   De Mazda CX-3 is ontworpen om u opwindend vermogen, prestaties en controle te geven. De geavanceerde SKYACTIV-G 2.0 benzinemotor met een nieuw zuigerontwerp en brandstofinspuitsysteem zorgt voor meer vermogen bij alle versnellingen evenals een verbeterd brandstofverbruik. De SKYACTIV-D 1.8 dieselmotor levert extra koppel aan hogere snelheden en een uitstekende brandstofzuinigheid, zelfs als de auto zwaar geladen is.

   SKYACTIV motoren

  • Rijcomfort

   Rijcomfort

   Vanaf de allereerste rit valt het u op hoe vlot de Mazda CX-3 presteert op om het even welk wegdek en hoe comfortabel u en uw passagiers zich altijd voelen. De dynamiek van het chassis is verder geëvolueerd door de ophanging en besturings- systemen te herzien en een nieuw bandenontwerp te introduceren. Niet alleen voelt het rijden gemakkelijker aan en beweegt de auto precies zoals u dat wilt, maar de rit voelt ook uiterst comfortabel aan voor elke passagier, niet enkel voor die vooraan. Geniet van een zelfverzekerde, ontspannen rit.

   Rijcomfort

  • Intelligente LED-koplampen (AHL)

   Intelligente LED-koplampen (AHL)

   De intelligente LED-koplampen zullen automatisch naar beneden schijnen bij naderende tegenliggers of wanneer u achter een voorligger rijdt. Enkel de lichten in de gezichtslijn van de bestuurder worden uitgeschakeld zodat u nog steeds een goed zicht op de weg heeft. Op de snelweg zullen de lichten automatisch hoger schijnen om een groter stuk van de weg voor u te verlichten. En wanneer u een bocht neemt, verhogen de lichten hun zichtbaarheid zodat het veiliger is om 's nachts te rijden.

   Intelligente LED-koplampen (AHL)

  • Stil interieur

   Comfortabel interieur

   De Mazda CX-3 zorgt voor een comfortabel interieur met zijn elektrisch verstelbare, lederen zetels en intelligente technologie zoals de elektrische handrem met auto-hold functie. De verbeterde rust van het interieur zorgt ervoor dat u meer kunt genieten van conversaties en het rijden, terwijl de centrale armsteun voor- en achteraan met bekerhouders het gevoel van bijkomend comfort verhoogt. 

   Comfortabel interieur

  • Mazda adaptieve cruise control (MRCC)

   Adaptieve cruise control (MRCC) met Stop & Go-functie

   Lange ritten zijn net zo comfortabel als de korte dankzij de Adaptieve cruise control (MRCC). De voorste sensoren meten tijdens het rijden constant de afstand tot voorliggers en houden u op een veilige afstand. Het maakt niet uit of u in druk verkeer rijdt of op de snelweg, het werkt aan om het even welke snelheid. En als de auto voor u stopt, zal uw auto ook automatisch stoppen.

   Adaptieve cruise control (MRCC) met Stop & Go-functie

  • Soepelere rit

   Soepelere rit

   De parkeersensoren vooraan (standaard op Skycruise) helpen om vlotter te parkeren, vooral in smalle parkeerplaatsen. Als u over een ongelijk wegdek rijdt, zal de zachtere 18” band van de Mazda CX-3 de impact absorberen zodat de rit comfortabel en verfijnd is voor iedere passagier. 

   Soepelere rit

  • G-Vectoring Control (GVC)

   G-Vectoring Control (GVC)

   U kunt de Mazda CX-3 eenvoudig en nauwkeurig controleren dankzij onze verbeteringen aan het stuursysteem en G-Vectoring Control (GVC). De eerste in de reeks van de SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS-technologie, G-Vectoring Control regelt op intelligente wijze de motorkoppel in reactie op de stuurbewegingen van de bestuurder en optimaliseert de belasting van elk wiel. Het resultaat? Een drastische verbetering van de stuur- en rijprestaties voor vlottere versnellingen en een opwindende rit.

   G-Vectoring Control (GVC)

  • Vierwielaandrijving (AWD)

   Vierwielaandrijving (AWD)

   Bij uitdagende weg- en weersomstandigheden wilt u totaal comfort en controle. Het uiterst efficiënte i-ACTIV AWD laat u genieten van het rijden en de perfecte Jinbai Ittai-ervaring. Het levert krachtige prestaties zonder in te boeten aan brandstofzuinigheid. Terwijl u rijdt, controleren de 27 sensoren 200 keer per seconde de rijomstandigheden en de manier waarop u rijdt. Vervolgens brengen ze vermogen over op de wielen met de meeste tractie zodat u zelfverzekerd kunt rijden.

   Vierwielaandrijving (AWD)

  Het afgebeelde model stemt mogelijk niet overeen met de specificaties voor de markt. Op het scherm kunnen kleuren en sommige exterieur- en/of interieurelementen afwijken van het werkelijke model.

   

  Gecombineerde CO2-emissiewaarden*:
  141 g/km voor 2.0 SKYACTIV-G benzine 121 pk handgeschakelde 6-versnellingsbak met tweewielaandrijving (2WD) 

  140 g/km voor 2.0 SKYACTIV-G benzine 121 pk 6-traps automatische transmissie met tweewielaandrijving (2WD)

  160 g/km voor 2.0 SKYACTIV-G benzine 150 pk handgeschakelde 6-versnellingsbak met i-ACTIVE-DRIVE AWD 

  152 g/km voor 2.0 SKYACTIV-G benzine 150 pk 5-traps automatische transmissie met i-ACTIVE-DRIVE AWD 

  114 g/km voor 1.8 SKYACTIV-D diesel 115 pk handgeschakelde 6-versnellingsbak met tweewielaandrijving (2WD) 

  126 g/km voor 1.8 SKYACTIV-D diesel 115 pk handgeschakelde 6-versnellingsbak met i-ACTIVE-DRIVE AWD 

  137 g/km voor 1.8 SKYACTIV-D diesel 115 pk 6-traps automatische transmissie met i-ACTIVE-DRIVE AWD

  *Voertuigen zijn erkend conform de nieuwe test- en goedkeuringsprocedure WLTP verordening (EU) 2017/1151; Verordening (EG) 715/2007.

  Om vergelijking mogelijk te maken, worden hier enkel NEDC-waarden vermeld, bepaald volgens de uitvoeringsverordening (EU) 2017/1153.

  De vermelde MPG-cijfers zijn afkomstig van officiële EU-gereguleerde testresultaten die werden verkregen via laboratoriumtests. Deze worden alleen meegedeeld om te vergelijken. Het is mogelijk dat deze niet overeenkomen met uw reële rijresultaten.