Mazda CX-3

Fun-to-drive karakter in combinatie met intelligente prestaties

 

Ervaar de fun side van de CX-3 dankzij de indrukwekkende SKYACTIV Technology van Mazda in combinatie met controle, comfort en brandstofzuinigheid. Waar u ook naartoe gaat, u geniet altijd van zijn wendbaarheid, responsief rijgedrag en superieure rijdynamica. De prestaties van deze compacte crossover worden bovendien nog versterkt door de SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS-technologie. Geniet van het pure rijgenot terwijl u het Jinba Ittai-gevoel van eenheid meer dan ooit kunt ervaren. Elk element van de CX-3 is zo gemaakt om de ultieme controle, het maximale comfort en de meest optimale brandstofzuinigheid te leveren.

 

Onze geavanceerde i-ACTIVSENSE-veiligheidssystemen houden constant uw veiligheid in de gaten en bieden ondersteuning in alle situaties zodat u vlot en zonder zorgen van de rit kunt genieten. De CX-3 is een koploper in actieve veiligheidssystemen met een uitgebreid pakket aan innovatieve technologieën zoals de rijstrookassistent (LDWS), het alertheidssysteem voor bestuurder (DAA), de geavanceerde dodehoekassistent (BSM) met dodehoekwaarschuwing bij achteruitrijden (RCTA), verkeersbordenherkenningssysteem (TSR) en een achteruitkijkcamera. Onze remassistent voor de stad (SCBS) remt automatisch af wanneer u te dicht bij een ander voertuig of voetganger komt, terwijl het adaptieve cruisecontrol (MRCC) uw afstand met voorliggers bewaakt.  

  • SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS

   SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS

   Dankzij het eindeloze streven van Mazda voor Jinba Ittai, dat gevoel van één zijn met de wagen, is er een doorbraak ontstaan in de vorm van SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS. Ze zorgen voor geïntegreerde controle van de motor, transmissie, chassis en koetswerk en verbeteren milieu- en veiligheidsprestaties zodat u met een gerust hart achteruit kunt leunen en van de rit genieten.

   SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS

  • G-Vectoring Control

   G-Vectoring Control

   De CX-3 is makkelijk en precies controleerbaar dankzij G-Vectoring Control. De eerste reeks SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS Technologies past op intelligente wijze het motorkoppel aan als antwoord op de stuurinput en optimaliseert de belasting van het voertuig. Het resultaat? Een drastische verbetering van de stuur- en handlingprestaties, een soepelere acceleratie en nog meer opwinding tijdens het rijden.

   G-Vectoring Control

  • Verkeersbordherkenning

   Verkeersbordenherkenningssysteem (TSR)

   Het verkeersbordenherkenningssysteem (TSR) van de CX-3 herkent automatisch verkeerstekens en informeert de bestuurder. Zo kunt u ten volle genieten van het rijden. Het maakt gebruik van een camera om de weg voor u te monitoren, het geeft snelheidslimieten en 'geen doorgang'-verbodstekens aan op de head-up display en waarschuwt u wanneer u ze overschrijdt, zodat u alles altijd een stap voor bent. 

   Verkeersbordenherkenningssysteem (TSR)

  • i-ACTIV All Wheel Drive (AWD)

   i-ACTIV AWD

   Dankzij ons uiterst efficiënt i-ACTIV AWD-systeem kunt u van een Jinba Ittai rijervaring en krachtige prestaties genieten zonder aan brandstofzuinigheid te moeten inboeten.

   Geavanceerde sensoren monitoren non-stop de toestand van het wegdek en de handelingen van de bestuurder. Het intelligente systeem transfereert vervolgens vermogen naar de wielen met de meeste tractie voor een dynamische en zekere rit.

   i-ACTIV AWD

  • Geavanceerde dodehoekassistent

   Dodehoekassistent (BSM)

   De dodehoekassistent (BSM) waarschuwt automatisch wanneer een naderende auto zich in een dode hoek bevindt, zodat u met een gerust hart veilig van baanvak kunt wisselen. Dankzij LED-knipperlichten op de buitenspiegels en een geluidssignaal bent u altijd op de hoogte van het omliggende verkeer. BSM werkt samen met het dodehoekwaarschuwingssysteem bij achteruitrijden (RCTA) en waarschuwt u wanneer u achteruit uit uw parkeerplaats rijdt en er een auto aan komt.

   Dodehoekassistent (BSM)

  • Mazda adaptieve cruisecontrol

   Adaptieve cruise control (MRCC)

   Adaptieve cruise control (MRCC) maakt gebruik van een radar om de relatieve snelheid en afstand van het voertuig voor u in te schatten en past automatisch de snelheid aan zodat u altijd veilig bent. MRCC past automatisch uw snelheid aan binnen de door u afgestelde snelheidslimiet en houdt een veilige volgafstand aan op uw voorligger en verlicht zo de last voor de bestuurder tijdens lange ritten en op snelwegen.

   Adaptieve cruise control (MRCC)

  • Het ideaal van Jinba Ittai

   Het ideaal van Jinba Ittai

   Mazda heeft een gevoel van eenheid tussen bestuurder en auto bereikt. Onze mensgerichte benadering heeft ons design, onze technologie en onze prestaties tot nieuwe hoogtes gebracht zodat u het rijplezier ervaart dat u verdient. Verbeteringen aan rijstabiliteit en -comfort maakten de versnellingsreactie van de CX-3 gevoeliger dan ooit terwijl de 'Natural Sound Smoother'-technologie* en verbeterde NVH u toelaten te genieten in het comfort van de cabine.

    

   *Enkel van toepassing op SKYACTIV-D

   Het ideaal van Jinba Ittai

  • Alertheidssysteem voor bestuurder

   Alertheidssysteem voor bestuurder (DAA)

   Het alertheidssysteem voor de bestuurder (DAA) 'leert' het rijgedrag van de bestuurder kennen om ongelukken veroorzaakt door vermoeidheid te voorkomen. Door de bewegingen van de CX-3 tijdens het rijden te monitoren, kan het intelligente systeem veranderingen in gedrag en rijstijl herkennen die erop kunnen wijzen dat de bestuurder minder geconcentreerd is. In dat geval zal hij adviseren om een rustpauze in te lassen.

   Alertheidssysteem voor bestuurder (DAA)

  • Geavanceerde remassistent voor de stad

   Remassistent voor de stad (SCBS)

   De remassistent voor de stad (SCBS) maakt gebruik van ingebouwde sensoren om de afstand en naderingssnelheid tot een voorligger te controleren. Dit is nu voorzien van voetgangersherkenning en maakt het remsysteem klaar voor een eventuele noodstop of remt automatisch om een impact te voorkomen of tot een minimum te beperken wanneer het bepaalt dat een botsing aan lage snelheid waarschijnlijk is. Het komt inclusief SCBS-R om botsingen te vermijden bij het achteruit rijden.

   Remassistent voor de stad (SCBS)

  Het afgebeelde model stemt mogelijk niet overeen met de specificaties voor de markt. Op het scherm kunnen kleuren en sommige exterieur- en/of interieurelementen afwijken van het werkelijke model.