CX-5

Geavanceerde technologie geeft uw rijplezier een extra boost

 

Neem plaats aan het stuur van de Mazda CX-5 en ervaar een nooit eerder geziene wendbaarheid en responsiviteit binnen het segment van de SUV's. Deze SUV werd ontworpen en gebouwd op basis van onze bijzonder geavanceerde SKYACTIV Technologie. Hij legt uitstekende verbruikscijfers en een lage CO2-uitstoot van 128 g/km (NEDC) voor. We hebben met een verbeterd chassis en de G-Vectoring Control gezorgd voor een hoger niveau van rijcomfort en een betere wegligging.

 

Door uw stuurbewegingen, de snelheid van het voertuig en de input op het gaspedaal te monitoren, reageert de G-Vectoring Control in een fractie van een seconde om de wegligging en het sturen te verbeteren. De i-ACTIV AWD treedt alleen in werking wanneer dat nodig is en regelt, gebruik makend van 27 sensoren, het vermogen 200 keer per seconde om u zo de ideale grip te garanderen. Dit alles zorgt er mede voor dat u aan het stuur een gevoel van controle en vertrouwen hebt zodat u kunt genieten van de fenomenale prestaties van de Mazda CX-5.

 

Dankzij onze geavanceerde i-ACTIVSENSE veiligheidstechnologieën zorgt de nieuwe Mazda CX-5 ervoor dat u met volle vertrouwen kunt genieten van het rijplezier in elke omgeving. De ingebouwde camera's en sensoren identificeren potentiële gevaren in een vroeg stadium om de risico's te minimaliseren en houden u alert via het head-up display (ADD) dat ter hoogte van de bestuurder belangrijke rij-informatie op de voorruit projecteert. De remassistent voor de stad (SCBS), het verkeersbordherkenningssysteem (TSR) , de adaptieve cruise control (MRCC), de intelligente LED-koplampen (AHL) en nog veel meer veiligheidsinnovaties zorgen ervoor dat u in alle omstandigheden geniet van het autorijden.

  • G-Vectoring Control

   G-Vectoring Control

   Dankzij de SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS kan de nieuwe Mazda CX-5 harmonieus met u samenwerken voor nog meer rijplezier. Terwijl u stuurt, wordt de motorkoppel aangepast om de belasting op elk wiel te optimaliseren. Omdat het zwaartepunt van een SUV hoger is, merkt u meteen de voordelen van het systeem. Het sturen gebeurt accuraat, de wegligging is beter en de passagiers genieten van een vlottere en comfortabelere rit. 

   G-Vectoring Control

  • i-ACTIV AWD

   i-ACTIV AWD

   Het Mazda i-ACTIV AWD-systeem bezorgt u meer controle bij het accelereren, draaien, remmen en rijden op gladde wegen. Er wordt net genoeg koppel naar de achterwielen gestuurd om te zorgen voor extra tractie en dus meer grip en voor een stabiele en veilige rijervaring. i-ACTIV AWD treedt alleen in werking wanneer dat nodig is en regelt, gebruik makend van 27 sensoren, het vermogen 200 keer per seconde om u het ware Jinba-Ittai-gevoel te bezorgen.

   i-ACTIV AWD

  • SKYACTIV-KOETSWERK en SKYACTIV-ONDERSTEL

   SKYACTIV-KOETSWERK en SKYACTIV-ONDERSTEL

   Lichtere auto's zorgen voor meer rijplezier en een lager brandstofverbruik. Het SKYACTIV-KOETSWERK van de nieuwe Mazda CX-5 is één van de veiligste en lichtste leeggewichten in zijn klasse. Verbeteringen aan de ophanging, isolatie en SKYACTIV-ONDERSTEL dragen bij tot een stillere, meer verfijnde en comfortabele rit.

   SKYACTIV-KOETSWERK en SKYACTIV-ONDERSTEL

  • Head-up display in kleur (ADD)

   Head-up display in kleur (ADD)

   Bekijk belangrijke rij-informatie in een oogopslag. Het innovatief head-up display in kleur* projecteert o.a. de voertuigsnelheid, de navigatie-instructies, verkeersborden en de i-ACTIVSENSE veiligheidswaarschuwingen rechtstreeks op de voorruit,  zodat u zich te allen tijde kunt concentreren op de weg.

    

   * Het head-up dsiplay in kleur (ADD) is verkrijgbaar volgens versie

    


   Head-up display in kleur (ADD)

  • SKYACTIV motoren en versnellingsbakken

   SKYACTIV motoren en versnellingsbakken

   Mazda-motoren leveren sterke prestaties, een uitstekende brandstofzuinigheid en een lage uitstoot. Onze SKYACTIV-D 2.2 dieselmotor is even levendig als een benzinemotor en goed voor een verbruik van 4,9 l/100 km (NEDC). De SKYACTIV-G 2.0 benzinemotor met directe inspuiting heeft een hoge compressieverhouding (13:1) en kan verbruikscijfers voorleggen tot 6,4 l/100 km (NEDC).

   SKYACTIV motoren en versnellingsbakken

  • Intelligente LED-koplampen (AHL)

   Intelligente LED-koplampen (AHL)

   U hoeft uw koplampen niet te dimmen wanneer er een ander voertuig aankomt. De intelligente LED-koplampen (AHL)* van de nieuwe Mazda CX-5 doen dit automatisch, terwijl ze u toch een uitmuntende zichtbaarheid blijven schenken, zelfs op de donkerste wegen. 

    

   * De intelligente LED-koplampen zijn beschikbaar volgens versie.

   Intelligente LED-koplampen (AHL)

  • Verkeersbordherkenningssysteem (TSR)

   Verkeersbordherkenningssysteem (TSR)

   Het verkeersbordherkenningssysteem (TSR) is voorzien van een naar voren gerichte camera die de snelheidsbeperkingen en de 'geen doorgang'- en stoptekens detecteert en deze informatie weergeeft op het head-up display. Als u de snelheidslimiet overschrijdt, zult u via geluidssignalen en visuele waarschuwingen gealarmeerd worden.

   Verkeersbordherkenningssysteem (TSR)

  Wat is G-Vectoring Control? De wetenschap achter een intuïtieve rit

  Ter navolging van Jinba Ittai, paard en ruiter als één, willen we dat de bestuurder zich volledig één voelt met de wagen wanneer hij/zij onderweg is. Dankzij de technologie van G-Vectoring Control is deze ambitie ook werkelijkheid geworden. Ontdek de wetenschap achter ons uniek, intuïtief rijden.

  Het geluid van rust opwekken Een verfijnde rijervaring

  De volledig nieuwe Mazda CX-5 is ontworpen voor iedereen in de wagen en belichaamt kalmte en rust. Dankzij G-Vectoring Control heeft de bestuurder meer controle en geniet hij van een zachtere rit door het verminderen van lawaai afkomstig van de weg, de banden en de wind. Hierdoor is het nog nooit zo gemakkelijk of zo leuk geweest voor zowel bestuurder als passagiers om van de rit te genieten, waar u ook gaat.

  Het afgebeelde model stemt mogelijk niet overeen met de specificaties voor de markt. Op het scherm kunnen kleuren en sommige exterieur- en/of interieurelementen afwijken van het werkelijke model.