TECHNOLOGIE

Maximale efficiëntie en prestaties, zonder compromissen 

 

Onze ingenieurs weten dat brandstofefficiëntie even belangrijk is als de prestaties. Daarom hebben ze een baanbrekende nieuwe manier bedacht om onze motoren te ontwikkelen, zodat je achterover kunt leunen en je je kunt focussen op het pure rijplezier. Elk element van de auto werd heruitgedacht voor een betere efficiëntie en een maximale dynamiek. Van het koetswerk en het chassis tot de motoren en de transmissie, we bieden nu de beste compressieverhoudingen ter wereld aan. We noemen dit de SKYACTIV Technology.

car
car

upquote Met onze i-ACTIVE-DRIVE AWD-technologie hebt u totale controle, in alle omstandigheden downquote

G-Vectoring Control Een aangename, meer intuïtieve rit

Voor ons begint Jinba Ittai vanuit een rijpositie ontworpen door onze mensgerichte filosofie die elk element van de wagen rond de bestuurder ontwikkelt. Technologie alleen creëert geen eenheid.

Technologische details Een unieke mix van schoonheid en techniekSKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS

De SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS technologieën zijn een doorbraak in Mazda's onvermoeibare drang naar onze mensgerichte filosofie. Door de dynamiek van onze auto op elk niveau en tot in het kleinste detail te verbeteren, zijn we erin geslaagd om de prestaties naar een nog hoger niveau te tillen. Mazda’s nieuwe SKYACTIV dynamische technologieën zorgen voor geïntegreerde controle van de motor, transmissie, chassis en koetswerk. Zo voel je je steeds één met je auto.

placeholder960x470
placeholder166x82

SKYACTIV Vehicle Dynamics

Perfecte wegligging; een onvervalste weerspiegeling van Jinba Ittai.

placeholder166x82

G-Vectoring Control

Technologie voor de sturing van de motor voor eenduidige dynamische prestaties.

placeholder166x82

Vierwielaandrijving

Perfecte grip op elke ondergrond en in elk weer

placeholder166x82

Koetswerk en chassis

Sterker en lichter koetswerk en chassis voor een uitzonderlijke wendbaarheid.

  • SKYACTIV-motor

   Motoren

   Onze uiterst efficiënte SKYACTIV diesel- en benzinemotoren zorgen voor een opwindend nieuw prestatieniveau. Door grenzen te verleggen hebben onze ingenieurs machines gecreëerd die veel meer energie kunnen persen uit elke druppel brandstof. Zo geniet jij van puur rijplezier en een uitstekende brandstofzuinigheid. Mazda's SKYACTIV-G 2.0 liter is een verfijnde benzinemotor met directe inspuiting die een hoge brandstofzuinigheid en de hoogste compressieverhouding (14.0:1) van alle benzinemotoren biedt.

   Motoren

  • Transmissie

   Transmissie

   Geniet van maximale controle op de weg dankzij onze geavanceerde transmissies die zelfs nog meer vermogen naar de wielen sturen. Op die manier kan er elk moment soepel en in een fractie van een seconde geschakeld worden voor een precieze handling. Dankzij een ruimer lock-up-bereik van meer dan 80% geeft de automatische SKYACTIV-DRIVE transmissie het precieze gevoel van een manuele transmissie. De SKYACTIV-MT manuele transmissie, met zijn toonaangevende lichtgewicht, zorgt voor een soepel gevoel bij het schakelen.

   Transmissie

  • i-ELOOP

   i-ELOOP

   i-ELOOP (regeneratief remsysteem) van Mazda maakt gebruik van een condensator om elektriciteit op te slaan die gerecupereerd wordt tijdens het vertragen. Deze energie kan dan gebruikt worden voor de stroomvoorziening van de koplampen, de klimaatregeling, het audiosysteem of van eender welke elektrische uitrusting. i-ELOOP is niet alleen een manier om energie op te slaan die anders verloren zou gaan, het zorgt ook voor betere prestaties terwijl je brandstof bespaard.

   i-ELOOP

  • i-Stop

   i-STOP

   iSTOP (Idling Stop Technology) werkt in perfecte harmonie met i-ELOOP en is een intelligente technologie die brandstof bespaart door de motor uit te schakelen wanneer het voertuig stilstaat, bijvoorbeeld bij stilstaand verkeer of file. Het gebruikt directe brandstofinjectietechnieken en een optimale zuigerpositionering zodat je auto quasi onmiddellijk opnieuw start. Dit zorgt ervoor dat je aanzienlijk wat brandstof zult besparen.

   i-STOP

  DRIVE TOGETHER

  Ervaar zelf de kracht van 'Jinba Ittai'. Ontdek het gamma, zoek uw lokale dealer of vraag vandaag nog een testrit aan.

  De toekomst van motoren: meer kracht, meer efficiëntie, meer controle

  SKYACTIV-X

  De toekomst van motoren: meer kracht, meer efficiëntie, meer controle

  Meer weten

  Design

  Het pure genot van autorijden

  Meer weten
  Stel uw Mazda samen

  Configurator

  Stel uw Mazda samen

  Meer weten
  Klaar om de zwaarste rijomstandigheden te bedwingen

  Mazda CX-5

  Klaar om de zwaarste rijomstandigheden te bedwingen

  Meer weten

  Afgebeeld model is misschien niet naargelang Belgische specificities. Op het scherm kunnen kleuren en sommige exterieur- en/of interieurelementen afwijken van het werkelijke model.