VEILIGHEID

Veiligheid voor alles, zodat je van het rijden kunt genieten 

 

Onze intelligente i-ACTIVSENSE veiligheidstechnologieën werden zo ontworpen dat je 100% vertrouwen kunt hebben in de rit voor jou. Botsingen vermijden waar mogelijk en de ernst van de ongevallen beperken wanneer ze onvermijdelijk zijn door de bestuurder te helpen potentiële gevaren te herkennen: dat is nog een andere manier waarop Mazda via de Jinba Ittai-filosofie de bestuurder verbindt met de auto

MAZDA ADAPTIEVE CRUISE CONTROL (MRCC) Blijf automatisch op een veilige afstand van uw voorligger

Het is belangrijk voor ons dat u de meest heerlijke rijervaring heeft, in wat voor omstandigheden dan ook. De Mazda adaptieve cruise control (MRCC) meet tijdens het rijden automatisch de afstand tot voorliggers en houdt u op een veilige afstand. Ideaal voor lange ritten en het rijden op de snelweg. Het maakt het rijden aangenamer en meer ontspannen.

VERKEERSBORDHERKENNING (TSR) Zie alle waarschuwingsborden, ook als u ze zelf gemist heeft

De adaptieve led-koplampen (ALH - Adaptive Led Headlights) werden door Mazda ontworpen in zijn streven naar de ideale zichtbaarheid tijdens nachtelijke ritten. ALH zorgt ervoor dat jij en de andere weggebruikers kunnen genieten van aangenaam, veilig en stressvrij autorijden, en dit dankzij zijn drie unieke functies: het verblindingsvrije grootlicht detecteert de positie van jouw voorligger of tegenligger en schakelt delen van de leds uit. De dimlichten met brede lichtbundel zorgen ervoor dat de ledlichten over een bredere spreiding beide zijden van de weg verlichten om kruispunten en bochten te helpen verlichten. De snelwegmodus verhoogt de zichtbaarheid op een afstand door de optische as van de koplamp te verhogen wanneer tegen hoge snelheden gereden wordt.

ACTIEVE RIJSTROOKASSISTENT (LKA) en RIJSTROOKASSISTENT Houdt u in uw rijstrook

Vernieuwing in veiligheid moet de rijervaring verbeteren, zowel voor u als bestuurder als voor uw passagiers. Onze rijstrookassistent herkent de wegmarkeringen en waarschuwt u via een subtiele trilling wanneer u ongewild uw rijstrook verlaat. Indien nodig zal de actieve rijstrookassistent automatisch bijsturen om u in uw rijstrook te houden. Ideaal om u te helpen concentreren bij lange, rechte stukken en op de snelweg. En wanneer u uw richtingaanwijzer gebruikt, zal de rijstrookassistent uiteraard niet tussenkomen aangezien u doelbewust manoeuvreert.

GEAVANCEERDE DODEHOEKASSISTENT (BSM) GEAVANCEERDE DODEHOEKASSISTENT (BSM) Houdt een extra oogje in het zeil

Elke rit is er een om van te genieten en het liefst zonder al te veel stress. Aangezien uw spiegels u niet alles kunnen laten zien, doet uw Mazda dat voor u. Bij het veranderen van rijstrook, zal onze geavanceerde dodehoekassistent zijn sensoren gebruiken om te zien wat u niet kunt zien en u zo waarschuwen voor het verkeer dat zich in uw dodehoeken bevindt. Als het systeem naderende voertuigen opmerkt, zal het u waarschuwen met een geluidssignaal en een waarschuwingslampje in de buitenspiegels laten knipperen. Wees dus gerust en geniet van een zorgeloze rit.

REMASSISTENT VOOR DE STAD (SCBS) Stopt in een flits

Wij willen u helpen om sneller te reageren bij gevaar op de weg. Onze remassistent voor de stad (SCBS) maakt gebruik van sensoren die constant de snelheid van uw omliggers en de afstand tussen uw auto en de omliggers meet. Als u te dicht nadert of als er risico op een botsing dreigt, worden de remmen reeds voorbereid om snel te kunnen stoppen. In een noodgeval zal de auto automatisch remmen. Het systeem herkent niet alleen voertuigen, maar ook voetgangers en verkeersborden. Het zal u waarschuwen als u te snel rijdt. Slimmere en snellere reacties voor meer veiligheid achter het stuur.

DODEHOEKWAARSCHUWING BIJ ACHTERUITRIJDEN (RCTA) Staat achter u vanuit iedere hoek

Dankzij onze technologie bent u zich beter bewust van wat er zich allemaal rondom u afspeelt. Onze sensoren houden niet alleen het verkeer voor of achter u in het oog, maar dankzij onze dodehoekwaarschuwing bij achteruitrijden (RCTA) weet u ook wat er naast u gebeurt. Het systeem waarschuwt u voor naderende objecten vanuit de zijkant door een flikkerende lamp in de respectievelijke buitenspiegel en met een geluidssignaal. Ideaal voor wanneer u uit een parkeerplaats komt gereden of van een oprit langs de weg. Het systeem merkt ook voetgangers en fietsers op en zorgt zo voor de veiligheid van iedereen.

INTELLIGENTE LED-KOPLAMPEN (AHL) Lichten die u een stap voor zijn

Een duidelijk zicht van de weg voor u biedt niet alleen meer veiligheid, maar ook een betere rijervaring. Onze nieuwste intelligente LED-koplampen hebben 12 aparte led-elementen die automatisch dimmen bij naderende voor- of tegenliggers om andere bestuurders niet te verblinden. Enkel de lampen die in de onmiddellijke gezichtslijn van de andere bestuurder liggen, worden uitgeschakeld zodat de goede zichtbaarheid behouden blijft. Bij ritten op de snelweg gaan de grootlichten automatisch aan voor een betere verlichting van de weg voor u. Verbeteringen aan de led-bundels helpen u om voetgangers sneller op te merken en om de zichtbaarheid bij het nemen van bochten te vergroten. Dit maakt het rijden 's nachts veiliger en minder vermoeiend.

DRIVE TOGETHER

Ervaar zelf de kracht van 'Jinba Ittai'. Ontdek het gamma, zoek uw lokale dealer of vraag vandaag nog een testrit aan.

Auto en bestuurder in perfecte harmonie

Drive Together

Auto en bestuurder in perfecte harmonie

Meer weten

Design

Het pure genot van autorijden

Meer weten
Geniet van de rit met volledige bescherming in de Mazda6

Zie wat u anders mist

Geniet van de rit met volledige bescherming in de Mazda6

Meer weten
Klaar om de zwaarste rijomstandigheden te bedwingen

Mazda CX-5

Klaar om de zwaarste rijomstandigheden te bedwingen

Meer weten

Afgebeeld model is misschien niet naargelang Belgische specificities. Op het scherm kunnen kleuren en sommige exterieur- en/of interieurelementen afwijken van het werkelijke model.