alt text

Mazda VISION COUPÉ

 

Met zijn geavanceerd ontwerp en verfijnde stijl is de Mazda VISION COUPÉ onze conceptwagen die het voorproefje geeft van de toekomstige mogelijkheden en de richting die Mazda in wil slaan met onze bekroonde KODO Design-filosofie. 

 

Geïnspireerd door de prachtige vormgeving en het erfgoed van de Mazda R360 Coupé en Luce Rotary Coupé en door de schoonheid van de RX-VISION, hebben onze designers een klassieke coupé ontworpen met een vloeiende vormgeving en een cabine die ver naar achteren werd geplaatst. Het sportieve silhouet straalt verfijning en elegantie uit en geeft de stilzwijgende belofte van een opwindende, hoogwaardige rijervaring. 

 

Het interieur moet zeker niet onderdoen. Het Japanse principe „ma” werd gebruikt om ruimtelijke harmonie te creëren tussen de besturingselementen, de deuren en het centrale paneel. Het interieur ademt niet alleen rust en ruimte uit, het vloeit gracieus om u heen. De krachtige Jinba Ittai-band tussen bestuurder en auto wordt tot stand gebracht door de intuïtieve bediening van de auto. Alle informatie is binnen handbereik met slechts een lichte aanraking van het paneel. 

 

Schitterend en toch subtiel, krachtig en tegelijk betoverend, de VISION COUPÉ deed zijn intrede op het autosalon van Tokyo en tilde het KODO-design tot zijn meest diepgaande expressie van beweging ooit. 

 

Op het 33ste Festival Automobile International werd de Mazda VISION COUPE uitgeroepen tot “Mooiste concept car van het jaar”. Zoals de naam aangeeft, belichaamt de VISION COUPE net als de RX-VISION de Mazda-designvisie van de volgende generatie. De verhoudingen van deze vloeiende vierdeurs met achteruitgeschoven cockpit zijn kenmerkend voor een klassiek coupédesign en drukken tegelijk ook de krachtige drang naar voor uit van een sportauto die gemaakt is voor topprestaties.


Het weergegeven model is een conceptauto en is niet bestemd voor verkoop