SKYACTIV-X engine

INNOVATIE

De nieuwe SKYACTIV-X motor!

 

Innovatie zit Mazda in de genen. Maar niet omwille van onszelf. We ontwerpen nieuwe, baanbrekende technologieën om u maximaal rijplezier te bieden en de Jinba Ittai-verbondenheid tussen u, de auto en de weg te versterken. SKYACTIV-X is een uniek Mazda-concept. Het is een nieuw soort verbrandingsmotor met uitzonderlijke milieuprestaties, opwindend vermogen en adembenemende prestaties, ongeacht de motoromvang. In combinatie met onze op de mens gerichte autoarchitectuur brengen onze laatste innovaties Jinba Ittai naar nieuwe hoogten en dragen ze bij tot een schoner milieu.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

car
car

upquote SKYACTIV-X geeft een nieuwe betekenis aan prestatie en efficiëntie downquote

Spark Controlled Compression Ignition (SPCCI) Mazda heeft de werking van de zuigers helemaal herdacht

Dankzij Mazda's SPCCI-ontstekingsmethode wordt de SKYACTIV-X motor de allereerste commerciële compressieontstekingsmotor voor benzineauto's. Dit systeem vindt u enkel bij Mazda! Het gebruikt twee ontstekingsmethoden, afhankelijk van de snelheid en de accelaratie. Bij lage snelheid gedraagt de motor zich al een benzinemotor waarbij de motor een bougie gebruikt om het brandstofluchtmengsel te ontsteken. De SPCCI-ontstekingsmethode maakt het nu eindelijk mogelijk om de toepassingsmogelijkheden van compressieontsteking uit te breiden en soepel over te schakelen tussen compressie- en vonkonsteking.

SKYACTIV-VEHICLE ARCHITECTURE Rijplezier waarbij u centraal staat

Op de mens gericht design

Meer rijplezier dankzij op de mens gericht design

Jinba Ittai

Een beter uitgekiend ontwerp verhoogt Jinba Ittai

Een diepere verbondenheid

Voel u dieper verbonden met uw auto

Bij het ontwerpen van de SKYACTIV-VEHICLE ARCHITECTURE werd extra aandacht besteed aan de filosofie van Mazda waarbij design in het teken staat van de mens. Dit levert een aantal innovaties op waaronder een nieuwe zetelvormgeving, een koetswerk met multidirectionele ringstructuren, een geoptimaliseerde chassisstructuur en betere geluid-, trilling- en schokdemping. Deze nieuwe autoarchitectuur biedt een reactieve rijstijl en het ultieme Jinba Ittai-gevoel.

Auto en bestuurder worden één

Drive Together

Auto en bestuurder worden één

Ontdek meer

Vakmanschap

Handen maken klei tot emotie

Ontdek meer
Compromisloze prestaties

Technologie

Compromisloze prestaties

Ontdek meer
Het ontwerp van de volgende generatie!

Mazda Vision Coupe

Het ontwerp van de volgende generatie!

Ontdek meer