Drive Together

AUTO EN BESTUURDER IN PERFECTE HARMONIE

Aan het stuur van een Mazda rijd je nooit alleen. Auto en bestuurder zijn in perfecte harmonie. Zoals paard en zijn ruiter - wat we 'Jinba Ittai' noemen. We geloven dat wanneer er eenheid bereikt wordt, het rijden leuk wordt. We doen het op onze eigen manier omdat onze auto's over zoveel meer gaan dan van A naar B rijden. Schoonheid door simplificering. Een pure, intuïtieve relatie die een band creëert die woorden overstijgt. Samen staan we sterk. We rijden nooit alleen. We rijden samen.

PAARD EN RUITER

Jinba Ittai is een unieke synergie die onze ingenieurs in elke Mazda steken. Van de kleinste bout tot onze SKYACTIV Technology, alles creëert een harmonieuze band tussen auto en bestuurder waardoor de kracht van degene die achter het stuur zit toeneemt.

JINBA ITTAI: VAN CONCEPT TOT REALITEIT

Gedetailleerde en onvermoeibare onderzoek leidt Mazda-ingenieurs tot technologieën die de perfecte harmonie van Jinba Ittai tot leven wekken.

JINBA ITTAI: VAN CONCEPT TOT REALITEIT

Om eenheid te voelen, hebben we een perfect evenwicht nodig. De positie van de bediening, het gewicht van de sturing, het evenwicht van het chassis – niets wordt aan het toeval overgelaten. Neem bijvoorbeeld de plaats van de versnellingspook - of hij meer naar voren of verder naar achter zit, bepaalt welke spieren worden gebruikt om hem te bedienen. We steken onnoemelijk veel tijd in het verbeteren van deze elementen om de perfecte rijervaring te creëren. En om zo de perfecte band tussen auto en bestuurder tot stand te brengen.

TAKAO KIJIMA TAKAO KIJIMA

TAKAO KIJIMA

Voormalige programma-manager MX-5 - MAZDA Japan

"HET RIJPLEZIER IS VOOR ONS ALTIJD DE KERN – HET PLEZIER VAN EEN AUTO DIE BEWEEGT ZOALS JIJ DAT WIL."

Belangrijkste verwezenlijkingen:

Mazda 787B rijgedrag & stabiliteitsontwikkeling

3de gen. RX-7 Program Manager

3de gen. MX-5 Program Manager

MENSGERICHTE FILOSOFIE

Pure technologie alleen kan geen eenheid doen ontstaan tussen de auto en de bestuurder - tenzij ze ontwikkeld wordt met de bestuurder in het achterhoofd. Dat is waarom we al onze kennis investeren in juist die zaken die deze band vergroten. Voor ons begint Jinba Ittai vanuit een rijpositie ontworpen door onze mensgerichte filosofie naar het ontwikkelen van elk element van de wagen rond de bestuurder. 

VERKEN UW GEVOELENS

KODO-DESIGN

Een auto verbetert door wat je eraan toevoegt en wat je wegneemt. De zuiverheid van het vernieuwde KODO-Design vertegenwoordigt een evolutie waarbij lijnen die niet bijdragen tot het dynamische imago van de auto, weggelaten worden waardoor schoonheid ontstaat uit simplificatie. Ontdek hoe Mazda auto's ontwerpt die de dynamische schoonheid van het leven hier op aarde belichamen.

DESIGNKUNST

Een Mazda besturen en bezitten schept een krachtige band, niet met een machine, maar met een auto die door mensenhanden tot leven is gewekt. Onze kleimodelmakers gebruiken hun vakmanschap om klei om te vormen tot prachtige, levensgrote modellen, tot op een tiende van een millimeter precies. Zo geven ze onze auto's de persoonlijkheid en ziel die u ervaart wanneer u samen rijdt. Volg het verhaal.

DAISUKE UMETSU DAISUKE UMETSU

DAISUKE UMETSU

PERFORMANCE DEVELOPMENT ENGINEER - MAZDA JAPAN

"WIJ STREVEN ERNAAR OM AUTO’S TE MAKEN DIE MEER ZIJN DAN EEN TRANSPORTMIDDEL."

Belangrijkste verwezenlijkingen:

Ergonomische analyse voor ontwikkeling 'vakmanschap'

Lay-out verpakking van nieuw FF-platform (voornamelijk rijpositie)

Ontwikkeling 'Touitsukan' (van de Mazda5 tot alle nieuwe wagens)

SKYACTIV TECHNOLOGY

Mazda laat autos verder evolueren met geavanceerde, maar vindingrijke, praktische vernieuwing die het rijgenot combineert met uitstekende milieu- en veiligheidsprestaties. De manuele transmissie, koetswerk, chassis en dieselmotor met hoge precisie diesel boost en geluidsdemper zijn hier het perfecte bewijs van. Ontdek hoe Mazda rijdynamica en efficiëntie tot een volledig nieuw niveau tilt. 

HIROTAKA KANAZAWA HIROTAKA KANAZAWA

HIROTAKA KANAZAWA

Managing Executive Officer – MAZDA Japan

"WIJ GELOVEN DAT HET BIJ HET MAKEN VAN EEN FANTASTISCHE AUTO GAAT OM DE RELATIE TUSSEN AUTO EN BESTUURDER."

Belangrijkste verwezenlijkingen:

Manager, Europe R&D Representative Office

General Manager, Chassis Engineering Dept.

General Manager, Platform & Program Management Div.

Managing Executive Officer, verantwoordelijk voor voertuigontwikkeling

DRIVE TOGETHER

Ervaar zelf de kracht van 'Jinba Ittai'. Ontdek het gamma, zoek uw lokale dealer of vraag vandaag nog een testrit aan.

Afgebeeld model is misschien niet naargelang Belgische specificaties. Op het scherm kunnen kleuren en sommige exterieur- en/of interieurelementen afwijken van het werkelijke model.