DESIGN

Door mensenhanden voor mensenhanden 

 

Niets kan de vaardigheid van de mensenhand en de kracht van de menselijke geest vervangen in het ontwerpproces van een Mazda. KODO-design is de filosofie die onze auto's leven inblaast en persoonlijkheid geeft. Alles begint bij onze kleimodelmakers die hun vakmanschap en gevoel gebruiken om ideeën vorm te geven en om te zetten in levensgrote modellen met een ziel en vorm die harten beroeren. 

car
car

upquote Een Mazda is met de hand ontworpen om harten te beroeren downquote

GALERIJ Een unieke mix van schoonheid en techniek

SOUL RED CRYSTAL De esthetiek van kleur

Voor ons is kleur één van de basiselementen voor vorm. En onze recente kleur Soul Red Crystal werd ontworpen om de schoonheid van onze wagens nog meer te versterken. Wij beschouwen auto's als kunst en we willen onze klanten ontroeren nog voor ze de motor aanzetten. Deze ambitie inspireerde ons om een autolak met uitzonderlijke diepte en veel reflectie te creëren, die de interactie tussen licht en vorm nog verder benadrukt. Het was een hele uitdaging die ons ertoe bracht om de manier waarop we onze wagens lakken, heruit te vinden.

MEESTER-SCHILDERS

Meester-schilders werken gestaag om kleurperfectie na te streven door meer mogelijkheden uit de lak te halen, en zo de bijzondere diepte en glans te bekomen die eigen is aan Mazda.

Het spuitpistool is het gereedschap van de meester-schilder.

Soul Red is de iconische koetswerkkleur van Mazda.

UNIEKE LAKTECHNOLOGIE

 

De uitmuntende lakkwaliteit van Mazda zorgt ervoor dat het KODO-design tot leven komt en elke lijn nog mooier wordt. Mazda heeft als innovator van laktechnologie het unieke en milieuvriendelijke drielaags natlaksysteem op solventbasis (Solvent Borne Three Layer Wet Paint System) en het aqua-tech laksysteem (Aqua-tech Paint System) ontwikkeld. De exclusieve aanpak van Mazda met geavanceerde laktechnologie - TAKUMINURI - zorgt voor een evenwicht tussen de diepte en de glans van de iconische koetswerkkleuren van Mazda.

MENSGERICHT DESIGN

Mazda. DRIVE TOGETHER

VOOR MAXIMAAL COMFORT

 

Omdat we zo'n diepgaand inzicht hebben in fysiek gedrag concentreren we ons bij het ontwerpen van onze interieurs op één belangrijk aandachtspunt: een band scheppen tussen bestuurders en hun auto. Ons ontwikkelingsproces is een gezamenlijke inspanning van ingenieurs en ontwerpers uit verschillende departementen om de optimale rijpositie te creëren. Deze mensgerichte ontwerpaanpak zorgt voor maximale controle, volledige veiligheid en het ultieme rijplezier. Door het voertuig rond de bestuurder te bouwen en alle technologieën te ontwikkelen met de bestuurder in het achterhoofd, komen we tot de perfecte harmonie tussen auto en bestuurder: Jinba Ittai.

BEKRONINGEN

BEKRONING VOOR INNOVATIEF DESIGN 

 

Alles wat we doen bij Mazda is gedurfd, ingenieus en plezierig. Hierdoor hebben we vele lofbetuigingen gekregen en meer dan 350 bekroningen ontvangen voor design en all-round innovatie. Van Red Dot Design tot What Car? Met de bekroning van Auto van het Jaar bewijzen onze successen dat we met onze ontwerpfilosofie een onklopbare combinatie van esthetische schoonheid, efficiëntie en rijprestaties kunnen aanbieden.

DRIVE TOGETHER

Ervaar zelf de kracht van 'Jinba Ittai'. Ontdek het gamma, zoek uw lokale dealer of vraag vandaag nog een testrit aan.

Afgebeeld model is misschien niet naargelang Belgische specificaties. Op het scherm kunnen kleuren en sommige exterieur- en/of interieurelementen afwijken van het werkelijke model.