MZD Connect

“Connection is everything. We connect you to the road, to your environment and to the world around you.”

Takao Kijima

Former Program Manager MX-5 Mazda Japan

Connectiviteit

Een gevoel van één zijn

 

Door je op de hoogte te houden over de noden van de moderne wereld en je tegelijk veilig te connecteren met de weg, zorgt MZD Connect ervoor dat de bestuurder de absolute controle heeft. Verricht je taak binnen handbereik zonder afgeleid te worden en stel de communicatie- en navigatie-instellingen van je voertuig in terwijl je je focust op het pure plezier en genot van het rijden. Het is de perfecte uitdrukking van Jinba Ittai.

GECENTRALISEERD ROND JOU

We hebben de bestuurderszijde volledig rond jou gecentraliseerd. Zo zijn we zeker dat alle bedieningen perfect gepositioneerd zijn. Door alle nodige informatie zichtbaar te maken in een oogopslag, hebben we gezorgd voor een veilige, aangename en stressvrije rijervaring. Maar dat wil niet zeggen dat we niet gedacht hebben aan de behoeften van de passagier. De passagierszijde biedt hen een gevoel van vrijheid en geborgenheid in een open, ruim en ontspannen interieur.

 

Informatie van het navigatie-, communicatie- en entertainmentsysteem verschijnt op het nieuwe 7 inch-beeldscherm dat wordt bediend via touchscreen, door stemopdracht of met de multimedia commander. Het is op het dashboard boven de middenconsole (en niet erin) geplaatst en heeft een kijkhoek van 16°. Dit maakt het minder storend en makkelijker te zien en te bedienen zodat jij en je passagiers steeds in contact blijven met de weg en de buitenwereld.

VOEL JE VERBONDEN

Met MZD Connect ontvang of lanceer je via de ingebouwde Bluetooth®-functie gemakkelijk en veilig inkomende of uitgaande oproepen. Ontvang tekstberichten en antwoord met programmeerbare vooraf ingestelde antwoorden. MZD Connect is in het gezichtsveld van de bestuurder gepositioneerd en geeft je via een geconnecteerde smartphone toegang tot een waaier aan informatie, zoals audioboeken, live verkeersbulletins en e-mailaccounts. De aha™ app biedt je toegang tot sociale mediakanalen, zoals Facebook en Twitter. Stream muziek met een compatibele smartphone en luister naar online radiozenders. 


Door verbonden te zijn kun je soepel inspelen op elke situatie. Mazda’s nieuwe connectiviteitssysteem MZD Connect werkt als een smartphone en kan bijgevolg steeds worden geüpdatet wanneer nieuwe functies beschikbaar zijn. Zo raakt het systeem van je auto nooit verouderd en is het steeds afgestemd op jou en de weg.

GEBRUIKSVRIENDELIJK

MULTIMEDIA COMMANDER


De nieuwe multimedia commander is comfortabel en handig geplaatst tussen de bestuurders- en de passagierszetel zodat de bestuurder minimaal afgeleid wordt tijdens het rijden. De multimedia commander verbetert de 'blinde' bediening van infotainmentfuncties. Wijzig instellingen van het voertuig en bekijk veilig informatie met MZD Connect tijdens het rijden. Hij is zo gepositioneerd dat de bestuurder de regelknop in een natuurlijke en moeiteloze beweging kan bedienen en met zijn intelligente stembediening kan gemakkelijker en veiliger dan ooit geswitcht worden tussen radiozenders, in- en uitgezoomd worden op een kaart of telefooncontacten opgezocht worden.

BLIJF OP DE HOOGTE

Via de applicaties van MZD Connect kunt u de brandstofzuinigheid monitoren, de status van de i-STOP van uw voertuig bekijken en informatie over de volgende onderhoudsbeurten en voertuigwaarschuwingen raadplegen.


MZD-Connect heeft ook een navigatiesysteem inclusief toegang tot gratis kaartupdates voor de eerste 3 jaar. Het navigatiesysteem wordt iedere 6 maand geüpdatet telkens er een nieuwe versie beschikbaar is. Het biedt u tevens de keuze tussen 2D- en 3D-kaartenweergave en uiteenlopende route-opties: de snelste, de kortste, de meest zuinige en de gemakkelijkste. U kunt via dit systeem ook nuttige plaatsen zoeken terwijl u op de baan bent. 


*Functionele en regionale beperkingen kunnen van toepassing zijn

**Navigatie is een extra optie

OGEN OP DE WEG GERICHT

ACTIVE DRIVING DISPLAY (ADD)

 

Het nieuwe Active Driving Display van Mazda helpt je om niet afgeleid te raken door de meest noodzakelijke rij-informatie recht voor jou te projecteren binnen je gezichtsveld. Het geeft real-time informatie weer zoals snelheid, cruisecontrol, route-aanwijzingen en de status van actieve veiligheidssystemen, inclusief waarschuwingen. Belangrijke informatie wordt in kleur geprojecteerd op een transparant, hoge resolutie-paneel dat zich boven het dashboard in het gezichtsveld van de bestuurder bevindt om oogbewegingen en afleiding tot een minimum te beperken. Zo kan je volop genieten van de rit zonder je aandacht van de weg af te leiden.

DRIVE TOGETHER

Ervaar zelf de kracht van 'Jinba Ittai'. Ontdek het gamma, zoek uw lokale dealer of vraag vandaag nog een testrit aan.

Auto en bestuurder in perfecte harmonie

Drive Together

Auto en bestuurder in perfecte harmonie

Meer weten
 Mazda interior

Smartphone Connectiviteit

MZD Connect met Apple CarPlay™ en Android Auto™

Meer weten
Stel uw Mazda samen

Configurator

Stel uw Mazda samen

Meer weten
Maak de bestuurder in u wakker

Mazda MX-5 RF

Maak de bestuurder in u wakker

Meer weten

Afgebeeld model is misschien niet naargelang Belgische specificities. Op het scherm kunnen kleuren en sommige exterieur- en/of interieurelementen afwijken van het werkelijke model.