Hero

Weet u niet welke auto te kiezen? Vergelijk de SUV modellen van Mazda

september 17, 2018
1645 keer gezien
seats

U wilt graag een nieuwe wagen kopen, en dan het liefst een SUV? Dan zit u hier goed! We hebben bij Mazda namelijk twee SUV modellen, de Mazda CX-3 en CX-5 die erg geliefd zijn omwille van hun veelzijdigheid, rijprestaties en veiligheid. Maar wat onderscheidt deze twee SUV’s precies van elkaar? U komt het hier, in ons SUV modellen overzicht te weten.


Design, veiligheid en innovaties

Voor we beginnen met het opsommen van de verschillen tussen de Mazda CX-3 en de Mazda CX-5, beginnen we met de gelijkenissen te noteren. Zo hebben we de CX-3 en de CX-5 bijvoorbeeld allebei onlangs in een nieuw jasje gestoken. Hieronder verstaan we een opgewaardeerd radiatorrooster, nieuwe led-achterlichtblokken, nieuwe lichtmetalen velgen en – als primeur voor de CX-3 MY 2018 – de unieke Mazda-kleur Soul Red Crystal. Het grootste verschil qua design tussen deze SUV’s ligt dus vooral  in de grootte van de wagen en het interieur.

Op het vlak van veiligheid en innovatie genieten beide SUV modellen van onze geavanceerde i-ACTIVSENSE-veiligheidssystemen, die constant uw veiligheid in de gaten houden. De ingebouwde camera's en sensoren identificeren potentiële gevaren in een vroeg stadium om de risico's te minimaliseren en houden u alert via het head-up display dat ter hoogte van de bestuurder belangrijke rij-informatie op de voorruit projecteert.

De remassistentie voor in de stad, het verkeersbordherkenningssysteem, de adaptieve cruise control, de intelligente LED-koplampen en nog veel meer veiligheidsinnovaties zorgen ervoor dat u in alle omstandigheden geniet van het autorijden. 

 

Comfort, capaciteit en prestaties

Erg kenmerkende verschillen gaan we niet ervaren als we het comfort van deze twee SUV modellen vergelijken met elkaar. Zoals eerder gezegd is de CX-5 echter een stuk langer en breder, waardoor die ook meer ruimte biedt. Dit kan het comfort voor zowel de bestuurder, als de passagiers verbeteren ten opzichte van de iets compactere CX-3. Hoewel de Mazda CX-3 met een maximum laadvermogen van 1260 liter nog erg goed scoort binnen zijn klasse, doet de CX-5 daar nog een schepje bovenop met een laadruimte van maximum 1620 liter.

Onze luxueuze SUV, de Mazda CX-5 maakt zijn naam ook waar wat betreft zijn prestaties en verbruik. De lichtere Mazda CX-3 trekt logischerwijs sneller op dan zijn grote broer, maar de motor van de CX-5 heeft meer paardenkracht, zonder meer te verbruiken dan de grootste verkrijgbare motor voor de CX-3. Hoewel de rijervaring in beide SUV’s heel intuïtief, wendbaar en responsief zijn, kunnen we dus concluderen dat de CX-5 meer geschikt is voor het zware werk. Deze krachtpatser heeft bovendien een grotere brandstoftank, wat voor veel mensen ook een extra argument kan zijn.

Most viewed articles

Volledig nieuwe Mazda2 klaar voor Europese lancering

december 09, 2014 | 20202 keer gezien

SKYACTIV-technologie en KODO-design verenigd in ee...

Nieuwe compacte SUV Mazda CX-5 2017 onthuld

november 23, 2016 | 16941 keer gezien

Op het autosalon van Los Angeles hebben we de nieu...

Mazda 5 wordt niet meer geproduceerd

januari 04, 2016 | 14305 keer gezien

Monovolume Mazda 5 wordt niet meer geproduceerd D...

Nieuwe Mazda6 uitgeroepen tot Gezinswagen van het Jaar 2014 !

januari 05, 2014 | 12150 keer gezien

Gezinswagen 2014: Mazda6 Wagon De Mazda6 Wagon we...