Hero

Welke velgen mogen op mijn auto? De Mazda velgengids

april 12, 2018
3019 keer gezien
seats

De velgen van een auto zijn, net zoals de schoenen van een mens, goeie indicators van het karakter van de eigenaar. Zo kun je bijvoorbeeld zien aan de velgen of iemand eerder sportief is, waarde hecht aan knap design of het net liever basic houdt. Wens je jouw Mazda wat meer karakter te geven?Dan kun je hier terecht op onze Mazda velgengids.

Verschillende soorten en maten

De juiste velgen kiezen is veel meer dan gewoon de mooiste velgen kiezen. Er zijn namelijk verschillende soorten en maten in velgen. Zo bestaan er bijvoorbeeld lichtmetalen velgen en stalen velgen. De wagens van Mazda zijn standaard uitgerust met lichtmetalen velgen en ook bij de verdeler kun je enkel lichtmetalen velgen verkrijgen, omdat die namelijk de rijprestaties verbeteren en esthetischer zijn dan stalen velgen.

Wat is de velgmaat van mijn Mazda?

Nu we eruit zijn dat lichtmetalen velgen de beste keuze zijn voor jouw wagen, dien je te weten te komen welke maat je nodig hebt. Dit kun je achterhalen op de zijkant van je banden. Het laatste getal dat je ziet, is de bandenmaat in ‘inches’ en gelijk ook de maat van de velgen die op jouw auto gemonteerd werden. Wil je graag een andere velgmaat monteren ? Controleer dan even op het “Certificate of Conformity” (COC) (zie boorddocumenten) onder de rubriek “Opmerkingen” welke band / velg combinatie op uw wagen gemonteerd mag worden. Wijk hier niet van af, zo vermijd je problemen achteraf.

Welke velgen passen op welk model?

Het laatste wat je moet weten voor je velgen gaat kiezen voor je auto, is dat niet elke velg op elk model past. Voor oudere modellen gaat u best langs bij uw Mazda-verdeler, maar wens je jouw huidig Mazda model een persoonlijke touch te geven, klik dan simpelweg op de naam van jouw model hieronder om de perfecte velgen van jouw wagen te kiezen.

Mazda2

Mazda3

Mazda6

Mazda CX-3

Mazda CX-5

Mazda MX-5

Most viewed articles

Volledig nieuwe Mazda2 klaar voor Europese lancering

december 09, 2014 | 20202 keer gezien

SKYACTIV-technologie en KODO-design verenigd in ee...

Nieuwe compacte SUV Mazda CX-5 2017 onthuld

november 23, 2016 | 16944 keer gezien

Op het autosalon van Los Angeles hebben we de nieu...

Mazda 5 wordt niet meer geproduceerd

januari 04, 2016 | 14305 keer gezien

Monovolume Mazda 5 wordt niet meer geproduceerd D...

Nieuwe Mazda6 uitgeroepen tot Gezinswagen van het Jaar 2014 !

januari 05, 2014 | 12150 keer gezien

Gezinswagen 2014: Mazda6 Wagon De Mazda6 Wagon we...