Hero

Maak uw wagen weer klaar voor de zomer met zomerbanden

juni 06, 2018
876 keer gezien
seats

U heeft uw wielen deze winter verwisseld met een stel winterbanden? Fantastisch! Maar wist u dat het minstens even belangrijk is om uw winterbanden ook opnieuw te wisselen voor uw zomerbanden? Het is namelijk een misvatting dat winterbanden sowieso meer grip hebben en dus altijd veiliger zijn. Meer info over zomerbanden en wanneer u uw winterbanden weer kunt laten vervangen door een stel zomerwielen, leest u hier.


Voordelen zomerbanden

Winterwielen zijn erg nuttig voor op sneeuw en bij temperaturen onder 7 graden Celsius. Zomerbanden zijn echter voor temperaturen boven 7 graden de beste keuze. Een zomerband is namelijk gemaakt van harder rubber, waardoor er bijvoorbeeld minder slijtage van de band wordt veroorzaakt en uw rijprestaties verbeteren. Daarnaast bieden ze ook meer grip op het wegdek, hebben ze een kortere remafstand dan winterbanden bij warmere temperaturen en zal uw acceleratievermogen hoger liggen.

Zomerbanden worden niet toevallig ook high performance banden genoemd. Niet alleen rijden deze banden aangenamer omdat ze zorgen voor meer stabiliteit en rijcomfort, ze zijn ook nog eens ecologischer en economischer omdat u minder verbruikt met zomerbanden. Daarnaast maken deze banden ook minder geluid op de weg en zijn ze beter bestand tegen aquaplaning dankzij slimme groeven.

 

Hoe en wanneer overschakelen van winterbanden naar zomerbanden?

Als u aandachtig heeft gelezen, zult u op de tweede vraag al een antwoord kunnen geven. Het is aangeraden om uw banden weer te vervangen na de winter wanneer de temperaturen niet meer onder 7 graden Celsius komen. Over het algemeen is dit meestal in maart, maar met het typisch Belgische weer durven we hier niet meteen een vaste datum op te pinnen.

Zodra de temperaturen dus warmer worden, maakt u dus best een afspraak bij uw Mazda dealer om uw banden te vervangen. Zo bent u klaar voor een zomer vol rijplezier!

Most viewed articles

Volledig nieuwe Mazda2 klaar voor Europese lancering

december 09, 2014 | 20051 keer gezien

SKYACTIV-technologie en KODO-design verenigd in ee...

Nieuwe compacte SUV Mazda CX-5 2017 onthuld

november 23, 2016 | 16745 keer gezien

Op het autosalon van Los Angeles hebben we de nieu...

Mazda 5 wordt niet meer geproduceerd

januari 04, 2016 | 13991 keer gezien

Monovolume Mazda 5 wordt niet meer geproduceerd D...

Nieuwe Mazda6 uitgeroepen tot Gezinswagen van het Jaar 2014 !

januari 05, 2014 | 12001 keer gezien

Gezinswagen 2014: Mazda6 Wagon De Mazda6 Wagon we...