Hero

7 redenen waarom je voor de nieuwe Mazda CX-5 2017 moet kiezen

juli 20, 2017
7542 keer gezien
seats

De nieuwe Mazda CX-5 2017 is eindelijk beschikbaar! Deze luxe SUV zag in 2012 het daglicht en kende de voorbije jaren al veel lof. Tot vandaag zijn in 120 landen over de hele wereld meer dan 1,5 miljoen exemplaren verkocht. De volledig nieuwe Mazda CX-5 bouwt verder op dit succesverhaal. Ontdek hier wat hem zo uniek maakt.

1. Subliem design

Wat eerst opvalt aan de nieuwe CX-5 is het gestroomlijnde design dat gebaseerd is op onze KODO Soul of Motion filosofie. Dit nieuwe SUV model is langer en lager dan zijn voorganger, en heeft bovendien lagere ledkoplampen die het gevoel van breedte versterken. Ook de driedimensionele look van het Mazda-logo en de grille is versterkt. De nieuwe lakkleur Soul Red Crystal en het glazen dak maken deze luxe SUV wagen helemaal af!

2. Comfortabel en luxueus interieur

Bij het ontwerpen van het interieur hebben we veel aandacht besteed aan de details in de materiaalkeuze. Zo zijn de stoelen volledig herwerkt om de bestuurder en passagiers meer steun en comfort te bieden. De nieuwe Mazda CX-5 2017 is bovendien de eerste wagen in het gamma met een gemotoriseerde kofferklep. Deze kan je openen en sluiten via de sleutel, het instrumentenbord of de kofferklep zelf. Daarnaast zorgen het verwarmde lederen stuurwiel en de ruitenwisserontdooing voor een stevige evolutie op vlak van comfort en kwaliteit.

3. Verbeterde connectiviteit

Voor de nieuwe CX-5 hebben we het mobiele connectiviteitssysteem MZD Connect verbeterd. MZD Connect biedt standaard Bluetooth®, e-mail, sms en navigatie. Dankzij het vernieuwde systeem kan je met de smartphone toegang krijgen tot een uitgebreid gamma aan infotainmentdiensten van Aha ™, zoals internetradio’s, sociale media, audioboeken en veel meer.

4. Bose® premium surround-sound system

Samen met Bose® hebben we het premium sound system met 10 luidsprekers ontwikkeld. Omdat de tweeters zich hoger bevinden dan in de huidige modellen, verspreidt het geluid zich op een bijzonder aangename en natuurlijke manier. Bovendien zorgt het ervoor dat je de energie van de lage bassen tot in de toppen van je tenen kan voelen. Puur genieten!

5. Automatisch stoppen en vertragen

Mazda Radar Cruise Control (MRCC) meet de relatieve snelheid en de afstand tot de voorligger. Het bedient automatisch de motor en de remmen om de geschikte rijsnelheid en optimale volgafstand te behouden. Dat betekent dat de wagen automatisch zal vertragen als de voorligger hetzelfde doet en zal blijven staan tot wanneer de auto voor hem weer wegrijdt.

Rij je vaak in de stad, dan komt het Advanced Smart City Brake Support (SCBS) zeker van pas. SCBS kan voetgangers detecteren bij snelheden tussen 10 en 80 km/u. Het systeem zal het voertuig automatisch doen stoppen of vertragen wanneer er een risico is op een aanrijding. De Smart City Brake Support Reverse (SCBS R) werkt het bij achteruit rijden.

6. Nooit meer snelheidsboetes

Dankzij de Traffic Sign Recognition (TSR) kan je vaarwel zeggen tegen snelheidsboetes! De voorwaartse camera herkent snelheidsbeperkingen en ‘Geen doorgang’-borden, en zal je ondmiddellijk een visuele en auditieve waarschuwing geven als je te snel rijdt.

7. Grotere crashveiligheid

De nieuwe CX-5 2017 is voorzien van een extreem sterke SKYACTIV-BODY die de kracht van een impact efficiënt absorbeert en verdeelt over het motorcompartiment. Hierdoor vermindert het risico op een vervorming van de passagierscel bij een botsing. Achteraan absorberen en verspreiden zijdelingse subframes de botsenergie op een efficiënte manier, terwijl een framevorm en structuur de brandstoftank beschermt en brandstoflekken voorkomt.

Benieuwd naar meer? Raadpleeg de brochure voor meer informatie, vraag een testrit aan of configureer je eigen Mazda CX-5.

Most viewed articles

Volledig nieuwe Mazda2 klaar voor Europese lancering

december 09, 2014 | 19786 keer gezien

SKYACTIV-technologie en KODO-design verenigd in ee...

Nieuwe compacte SUV Mazda CX-5 2017 onthuld

november 23, 2016 | 16377 keer gezien

Op het autosalon van Los Angeles hebben we de nieu...

Mazda 5 wordt niet meer geproduceerd

januari 04, 2016 | 13388 keer gezien

Monovolume Mazda 5 wordt niet meer geproduceerd D...

Nieuwe Mazda6 uitgeroepen tot Gezinswagen van het Jaar 2014 !

januari 05, 2014 | 11814 keer gezien

Gezinswagen 2014: Mazda6 Wagon De Mazda6 Wagon we...