Hero

Drie voor- en nadelen van een bedrijfswagen

september 04, 2018
668 keer gezien
seats

In België is een bedrijfswagen een van de populaire extra legale voordelen die een werkgever aan zijn werknemers kan aanbieden. Hoewel velen overtuigd zijn van deze regeling, zijn er ook steeds argumenten te vinden waarom een bedrijfswagen niet ideaal is.

 

Drie voordelen van een bedrijfswagen

 

  1. Het grootste voordeel van een bedrijfswagen is natuurlijk het financieel aspect voor de werknemer die een bedrijfswagen ontvangt. Zo geniet u namelijk van verschillende voordelen waardoor u heel wat kunt besparen qua belastingen, verzekeringen en andere kosten die komen kijken bij het onderhoud van een auto.

  2. Ook voor de werkgever hangen er echter financiële voordelen aan het toekennen van een bedrijfswagen voor zijn werknemers. De fiscale aftrekbaarheid van bedrijfswagens met een lage uitstoot is namelijk ook een interessant voordeel voor werkgevers. Bij Mazda zijn de modellen, uitgerust met de SKYACTIV-technologie bijvoorbeeld de meest zuinige wagens en dus ook het meest voordelig om aan zijn werknemers aan te bieden.

  3. Naast het financiële aspect, is de praktische kant van de zaak natuurlijk ook een enorm pluspunt. U kunt namelijk genieten van een kwalitatieve en mooie auto in perfecte staat, die u na enkele jaren meestal ook opnieuw kunt inruilen voor een nieuwer model. De meeste leasecontracten bij Mazda duren namelijk ongeveer 4 tot 5 jaar, afhankelijk van hoeveel kilometers u rijdt. Bovendien bieden de bedrijfswagens van Mazda uiterste comfort, veiligheid en een design dat perfect past in een professionele omgeving.

 

Drie nadelen van een bedrijfswagen

 

  1. Net als het grootste voordeel, is ook het grootste nadeel vaak het financieel aspect. Aangezien het gaat om een extralegaal voordeel, wordt het bedrag dat het bedrijf betaalt voor de wagen namelijk niet beschouwd als salaris. Dit betekent dat de werknemer dus wat zal moeten inboeten op een ander vlak zoals in vakantiegeld of pensioen.

  2. De keuze van een bedrijfswagen is vaak beperkt tot enkele merken waarmee het bedrijf een overeenkomst heeft, of welke wagens de dealers of leasingbedrijven ter beschikking hebben. Daardoor heeft de werknemer vaak de neiging te denken gelimiteerd te zijn tot een strikte catalogus. Het gamma leasingmodellen van Mazda is echter erg gevarieerd en voor ieder wat wils. Dat gaat bijvoorbeeld van kleine stadswagens, zoals de Mazda2 tot onze grote gezinsbreak, de Mazda6.

  3. Tot slot kan het voor sommigen ook nadelig zijn dat men niet zelf de eigenaar is van de wagen, maar het bedrijf waar men voor werkt. Dit speelt bijvoorbeeld een rol voor de verzekeringen, maar ook wanneer men ontslagen wordt of verandert van werk. De werknemer zal dan namelijk zijn auto moeten afstaan. Een bedrijfswagen is in dat geval dus niet altijd een garantie op transport naar huis.

 

Kortom, er zijn uiteraard ook nadelen, maar deze wegen in het algemeen niet op tegen de voordelen van een bedrijfswagen. De wagens van Mazda antwoorden stuk voor stuk op de vraag van een betrouwbare auto die een zekere uitstraling heeft, waar bedrijven veel waarde aan hangen. Daarbij biedt Mazda een excellente service om zowel bedrijven als werknemers te begeleiden voor en na de bestelling van een nieuwe bedrijfswagen.

Most viewed articles

Volledig nieuwe Mazda2 klaar voor Europese lancering

december 09, 2014 | 20112 keer gezien

SKYACTIV-technologie en KODO-design verenigd in ee...

Nieuwe compacte SUV Mazda CX-5 2017 onthuld

november 23, 2016 | 16818 keer gezien

Op het autosalon van Los Angeles hebben we de nieu...

Mazda 5 wordt niet meer geproduceerd

januari 04, 2016 | 14136 keer gezien

Monovolume Mazda 5 wordt niet meer geproduceerd D...

Nieuwe Mazda6 uitgeroepen tot Gezinswagen van het Jaar 2014 !

januari 05, 2014 | 12050 keer gezien

Gezinswagen 2014: Mazda6 Wagon De Mazda6 Wagon we...