KODO-design

“Conventional car designers look to the worlds of fashion and style.

Design

Het pure genot van autorijden

 

Ons elegante en energieke KODO – Soul of Motion - design is een onvervalste weerspiegeling van Jinba ittai; de eenheid tussen paard en ruiter. Gefascineerd door elegantie en gefocust op het creëren van een onverbrekelijke band tussen bestuurder en auto, hebben onze designers onuitputtelijk werk geleverd om een designfilosofie te creëren die de dynamische schoonheid van het leven belichaamt. Dit gevoel komt zowel in het interieur als het exterieur tot uiting, waarbij de bewegingsenergie overgedragen wordt aan hen die het zien en een onweerstaanbare drang om te rijden teweeg brengt.

car
car

upquote Boetseren geeft ons de mogelijkheid om intuïtief een vorm te creëren die het hart van de mensen verovert downquote

Norio Terauchi

Galerij Een unieke mix van schoonheid en techniek

MEESTER-SCHILDERS

Meester-schilders werken gestaag om kleurperfectie na te streven door meer mogelijkheden uit de lak te halen, en zo de bijzondere diepte en glans te bekomen die eigen is aan Mazda.

Het spuitpistool is het gereedschap van de meester-schilder.

Soul Red is de iconische koetswerkkleur van Mazda.

UNIEKE LAKTECHNOLOGIE

 

De uitmuntende lakkwaliteit van Mazda zorgt ervoor dat het KODO-design tot leven komt en elke lijn nog mooier wordt. Mazda heeft als innovator van laktechnologie het unieke en milieuvriendelijke drielaags natlaksysteem op solventbasis (Solvent Borne Three Layer Wet Paint System) en het aqua-tech laksysteem (Aqua-tech Paint System) ontwikkeld. De exclusieve aanpak van Mazda met geavanceerde laktechnologie - TAKUMINURI - zorgt voor een evenwicht tussen de diepte en de glans van de iconische koetswerkkleuren van Mazda.

MENSGERICHT DESIGN

Mazda. DRIVE TOGETHER

VOOR MAXIMAAL COMFORT

 

Omdat we zo'n diepgaand inzicht hebben in fysiek gedrag concentreren we ons bij het ontwerpen van onze interieurs op één belangrijk aandachtspunt: een band scheppen tussen bestuurders en hun auto. Ons ontwikkelingsproces is een gezamenlijke inspanning van ingenieurs en ontwerpers uit verschillende departementen om de optimale rijpositie te creëren. Deze mensgerichte ontwerpaanpak zorgt voor maximale controle, volledige veiligheid en het ultieme rijplezier. Door het voertuig rond de bestuurder te bouwen en alle technologieën te ontwikkelen met de bestuurder in het achterhoofd, komen we tot de perfecte harmonie tussen auto en bestuurder: Jinba Ittai.

BEKRONINGEN

BEKRONING VOOR INNOVATIEF DESIGN 

 

Alles wat we doen bij Mazda is gedurfd, ingenieus en plezierig. Hierdoor hebben we vele lofbetuigingen gekregen en meer dan 350 bekroningen ontvangen voor design en all-round innovatie. Van Red Dot Design tot What Car? Met de bekroning van Auto van het Jaar bewijzen onze successen dat we met onze ontwerpfilosofie een onklopbare combinatie van esthetische schoonheid, efficiëntie en rijprestaties kunnen aanbieden.

Afgebeeld model is misschien niet naargelang Belgische specificaties. Op het scherm kunnen kleuren en sommige exterieur- en/of interieurelementen afwijken van het werkelijke model.